zmasakrowałeś te foty obróbką - niestety. Obecnie bliżej nim do jakości z coolpixa...
![]()
Szukaj
zmasakrowałeś te foty obróbką - niestety. Obecnie bliżej nim do jakości z coolpixa...
![]()
Ostatnio edytowane przez hostman22 ; 14-04-2012 o 21:58
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
Wiem, wybaczcie ostatni raz![]()
Nikonek D7000, Nikkor AF-S 18-200mm VR II, Nikkor AF-S DX 35 mm f/1.8G, Nikon AF-DX Fisheye 10.5/2.8G ED, SB-900
Ja nie będę powtarzał po kolegach, tylko dodam, że widać przebłyski dobrego oka. Ale to na razie przebłyski, gdzieś tam w kopalni. Aby je wydostać na światło dzienne potrzeba długiej windy w górę. Albo solidnego szybkiego kopa (typu warsztaty pod dobrym okiem). Na razie modelka o trzy klasy lepsza niż fotograf.
Kadrowanie lekko kuleje. Poczytaj o portretowych podstawach. Eksperymenty z obróbką - tak, ale prześpij się z nią na tym etapie kilka tygodni co najmniej. Za dużo, za mocno, zbyt nachalnie. Pokazujesz ogromna niedojrzałość formy - większość przez to przechodziła. Ważne by jak najszybciej to mieć za sobą i skupić się na ważniejszych elementach przekazu. Natomiast kompozycja zdjęć zdradza, że mogą być z ciebie ludzie i posiadasz zmysł obserwacji.
Dzięki mOSAd za słowa otuchyPodniosłeś mnie na duchu bo już miałem aparat do kosza wyrzucić
![]()
Nikonek D7000, Nikkor AF-S 18-200mm VR II, Nikkor AF-S DX 35 mm f/1.8G, Nikon AF-DX Fisheye 10.5/2.8G ED, SB-900
Jeśli chodzi o profile kolorów to ja polecam używanie opcji "save for web" z zaznaczoną konwersją do sRGB : )
Sukienka nad lewą piersią wciska się, co nie wygląda dobrze. Cięcie w okolicy łokcia też nienajlepsze, bo pogrubia optycznie. Cięcie drugiej ręki też wg mnie nie wygląda dobrze. Kadr chyba nieco zbyt centralny oraz delikatnie przekrzywiony - co wygląda na przypadek, niż zamierzony efekt. I jedna uwaga - przy takiej sporej GO taka mocna winieta wygląda sztucznie - przynajmniej w moim odczuciu.
Ale poprawa jest ; )
Jedynkę zmasakrowałeśjedynie 4 się jako tako broni.
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
Skontaktuj się z nami