Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: 3 potrety

Domyślnie 3 potrety

Jestem amatorem. Proszę o rzeczową krytykę. Kadry ciasne, bo takie lubię, a i inne za bardzo mi nie wychodzą puki co.

Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Ciasne kadry jak na 1 i 2 w tej kompozycji mi nie bardzo podchodzą. Jeżeli jednak już miałoby być ciasno to na jedynce może nawet zdjąłbym czapkę i szalik aby dodatkowo nie zacieśniały przestrzeni i przez to byłaby nieco bardziej wyeksponowana twarz i wówczas pasowałby kadr centralny z tym, że z otwartymi oczami. Na dwójce twarz się w ogóle ledwo wyłania spomiędzy czapki, szalika i włosów, wydaje się strasznie schowana - czapka i szalik zajmują więcej miejsca na fotografii niż sama twarz. Tak więc o ile na jedynce jeszcze jest to dyskusyjne, o tyle na dwójce już zdecydowanie lepiej byłoby bez czapki i szalika. Kolejna sprawa to obróbka - przydałoby się choćby takie przypudrowanie czerwonego nosa, jak też obróbka skóry, choćby nawet delikatna. Co do trójki to przede wszystkim nie pasuje mi mina modelki.

PS. póki co
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

moim zdaniem poza kilkoma błedami całkiem oki.
    na jedynce fajna surowa kolorystyka. mi siępodoba.
    niestety dwa kolejne zdjecia, a szczególnie trójka są przerysowane. zbyt blisko podszedłeś z obiektywem przed modelkę. na dwójce wycofana broda powoduje wrażenie ciężkości i nie wyglada to dobrze.
    trójka to już ewidentne przerysowanie.
    ale ładnie trzymasz kolorki.
    wolałbym inne z tej serii zobaczyć.
    pozdr.
    r.
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

Dzięki. Nr 3 to film 35mm.
    Zenit 12 XP - zepsuł się