Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Basia

Domyślnie Basia

Witajcie, ostatnio popełniłem coś takiego :

1.

Co o tym sądzicie?
    Ostatnio edytowane przez pilon ; 10-04-2012 o 16:50 Powód: Link do grafiki
    blues to korzenie, reszta muzyki to owoce

Domyślnie

Broda jakaś taka mocno biała.
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

Co do brody, niestety Basia ma dużo jaśniejszą brodę od reszty twarzy. Na jej prośbę, broda i pieprzyk zostały.
    Ostatnio edytowane przez pilon ; 10-04-2012 o 16:51 Powód: Czyszczenie/zbędny kontekst

Domyślnie

odnosze takie wrazenie ze lekko krzywo jest.Albo modelka,moze zdjecie. Ja bym to lekko wyprostowal

a tak to sie podoba bródka nie przeszkadza
    | D600 | D90 | N 35 1.8 | N 50 1.8 |T17-35 2.8-4| S 70-200 f2.8 | plecaczek

Fejs

Domyślnie

Szczerze mówiąc to jest bardzo słabo. W tył zwrot i do obróbki przystąp po raz kolejny. Świecisz jak do glamour, a obrabiasz jak Woland do prosektorium, z tym, że jako wiśniówkę na torcie* dokładasz jeszcze przesadną saturację oraz paskudny żółty zafarb całości. To wszystko wydobywa jeszcze wszelkie niedoskonałości urody. Na usta ciśnie się jedno słowo: masakra.

*zwrot zapożyczony od Czesława Mozila

Domyślnie

Jeśli chodzi o obróbkę skóry usunąłem tylko niedoskonalosci typu drobne strupki, odbarwienia. Niewygladzalem nawet cery. Saturacja - fakt przegiąłem

Domyślnie

Ja bym nie nazwał tego masakrą jednak wydaje mi się że za szybko rzuciłeś rękawice w post procesie poświęcając zbyt wiele szczegółów.

Poniżej z wielkim dystansem moja wizja "kierunek" w jakim wydaje mi się powinna pójść obróbka.

A samo zdjęcie jako całość zatrzymuje wzrok co zaliczam na plus .

Pozdrawiam
    D800 | D700 | Power Pack MB-D10 | AF-D 20-35 2.8 | AF-D 35 2 | AF-D 50 1.4 | AF-D Micro 60 2.8 | AF-D 85 1.4 | AF-D Micro 105 2.8 | AF-D ED 80-200 2.8 | SB-800 | 2x SB-80DX | Mf 055XproB + Sirui G-20

Domyślnie

jakoś nie mogę sie przekonać do tego zdjęcia. Daje po oczach, zeby spomiedzy ust wygladają dziwnie, kadr leci w lewo... mozna by sie tez przyczepic szparowania włosów ale juz nie bądźmy drobiazgowi
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

włosy nie były szparowane, być może to wina białego mocno oświetlonego tła, które odbiło światło na włosy.
    ZooM Bardzo miła interpretacja

Uprawnienia umieszczania postów