Witajcie, ostatnio popełniłem coś takiego :
1.
Co o tym sądzicie?
Szukaj
Witajcie, ostatnio popełniłem coś takiego :
1.
Co o tym sądzicie?
Ostatnio edytowane przez pilon ; 10-04-2012 o 16:50 Powód: Link do grafiki
blues to korzenie, reszta muzyki to owoce
Broda jakaś taka mocno biała.
Co do brody, niestety Basia ma dużo jaśniejszą brodę od reszty twarzy. Na jej prośbę, broda i pieprzyk zostały.
Ostatnio edytowane przez pilon ; 10-04-2012 o 16:51 Powód: Czyszczenie/zbędny kontekst
odnosze takie wrazenie ze lekko krzywo jest.Albo modelka,moze zdjecie. Ja bym to lekko wyprostowal
a tak to sie podobabródka nie przeszkadza
Szczerze mówiąc to jest bardzo słabo. W tył zwrot i do obróbki przystąp po raz kolejny. Świecisz jak do glamour, a obrabiasz jak Woland do prosektorium, z tym, że jako wiśniówkę na torcie* dokładasz jeszcze przesadną saturację oraz paskudny żółty zafarb całości. To wszystko wydobywa jeszcze wszelkie niedoskonałości urody. Na usta ciśnie się jedno słowo: masakra.
*zwrot zapożyczony od Czesława Mozila
Jeśli chodzi o obróbkę skóry usunąłem tylko niedoskonalosci typu drobne strupki, odbarwienia. Niewygladzalem nawet cery. Saturacja - fakt przegiąłem![]()
Ja bym nie nazwał tego masakrą jednak wydaje mi się że za szybko rzuciłeś rękawice w post procesie poświęcając zbyt wiele szczegółów.
Poniżej z wielkim dystansem moja wizja "kierunek" w jakim wydaje mi się powinna pójść obróbka.
A samo zdjęcie jako całość zatrzymuje wzrok co zaliczam na plus .
Pozdrawiam
D800 | D700 | Power Pack MB-D10 | AF-D 20-35 2.8 | AF-D 35 2 | AF-D 50 1.4 | AF-D Micro 60 2.8 | AF-D 85 1.4 | AF-D Micro 105 2.8 | AF-D ED 80-200 2.8 | SB-800 | 2x SB-80DX | Mf 055XproB + Sirui G-20
jakoś nie mogę sie przekonać do tego zdjęcia. Daje po oczach, zeby spomiedzy ust wygladają dziwnie, kadr leci w lewo... mozna by sie tez przyczepic szparowania włosów ale juz nie bądźmy drobiazgowi![]()
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
włosy nie były szparowane, być może to wina białego mocno oświetlonego tła, które odbiło światło na włosy.
ZooM Bardzo miła interpretacja![]()
Skontaktuj się z nami