Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Patrycja

Domyślnie Patrycja

Witam,
    Sesja polegała na tym, że wpadłem z modelką do sklepu meblowego i poprosiłem o możliwość zrobienia kilku zdjęć Nigdy wcześniej nie fotografowałem modelek. Bardzo proszę o opinię.

1.

2.

3.

Ostatnio edytowane przez malkon ; 09-04-2012 o 19:37

Domyślnie

Ogólnie ujęcia przyjemne w odbiorze. Co można poprawić: w jedynce pasowałaby mi mniejsza GO, dwójeczka mogłaby być nieco jaśniejsza, zwłaszcza twarz. Chyba najbardziej podoba mi się dwójka - jest najbardziej zmysłowa.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Powalcz jeszcze z balansem bieli, na dwójce mocno odstaje od pozostałych.

I ze szczegółów jeszcze pilnuj, żeby się modelka nie garbiła jak na 1, na 3 jest podobnie ale ponieważ opiera się na kolanach jest to uzasadnione, na 1 mocno skraca tułów i wygląda niekorzystnie.

Domyślnie

dwójeczka jakiś dziwny balans bieli, za żółto u mnie... 1 i 3 bardzo fajne
    A tak a propo meblowego to fajnie, że Ci pozwolili Ode mnie pewien niewielki salon w Swarzędzu w odpowiedzi na pytanie o mozliwość zrobienia kilku zdjęć zażądał 1000 zł netto Odpowiedziałem, że jesli zamknie sklep na kilka godzin i da mi mozliwośc skorzystania ze wszystkich mebli oraz pomieszczeń sklepu to zapłacę, ale na taki układ właściciel nie był już taki chętny
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Dziękuję za Wasze cenne opinie. Poprawiłem dwujeczkę - temperaturę dałem na 4300k reszta na auto przy wywoływaniu rawa w PSE10 i teraz wygląda tak:

Mimo, że zdjęcie robione 50tką, to wydaje mi się, że nos nie wyszedł jak kartofel

Domyślnie

Można by jeszcze dodać winietę, tylko z wyczuciem i zmniejszonym kryciem na nodze.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkon Zobacz posta
    Dziękuję za Wasze cenne opinie. Poprawiłem dwujeczkę - temperaturę dałem na 4300k reszta na auto przy wywoływaniu rawa w PSE10 i teraz wygląda tak:

Mimo, że zdjęcie robione 50tką, to wydaje mi się, że nos nie wyszedł jak kartofel
    Ogniskowa nie ma znaczenia, ważna jest odległość od fotografowanej osoby (im mniejsza, tym większe przerysowania). Im większa ogniskowa, tym mniejszy kąt widzenia, a co za tym idzie można zrobić ciaśniejszy portret przy minimalnych przerysowaniach (obiektyw musi być co najmniej 1-1,5m od modela/ki, by je zminimalizować). To tak gwoli wyjaśnienia
    | FB | BLOG |

Domyślnie

kompletnie nieciekawe zdjecia skądinąd ciekawej kobiety.
    na poprawionym monstrualne udo odciąg mi uwagę od reszty fotki. kadrowałbym tu ciaśniej.
    ot siedzi se urodziwe dziewcze. zwykłe pstryki. a szkoda. nie przyłożyliście się oboje
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonnatus Zobacz posta
    kompletnie nieciekawe zdjecia skądinąd ciekawej kobiety.
    na poprawionym monstrualne udo odciąg mi uwagę od reszty fotki. kadrowałbym tu ciaśniej.
    ot siedzi se urodziwe dziewcze. zwykłe pstryki. a szkoda. nie przyłożyliście się oboje
    Ciekawej kobiety powiadasz - zatem zamierzony cel został osiągnięty, chyba że znasz tę dziewczynę z jakichś niezwykłych pstryków i dlatego napisałeś, że jest ciekawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkon Zobacz posta
    Ciekawej kobiety powiadasz - zatem zamierzony cel został osiągnięty, chyba że znasz tę dziewczynę z jakichś niezwykłych pstryków i dlatego napisałeś, że jest ciekawa
    sorry, ale nie zatrybiłem...
    cel został osiągnięty, bo napisałem ciekawa kobieta?
    więc napiszę to jaśniej: zdjęcia są kompletnie nieciekawe pomimo, że kobieta na zdjęciach wydaje się być ciekawą kobietą....
    ehhhh
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów