Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Magda

Domyślnie

Kolor wyśmienity, dawaj tego więcej
    || 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
    Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf

Domyślnie

jak mawiali starożytni, szału nima a poważnie to świetna praca modelki, aż miło się oglada mając w porównaniu wydęte usta zarozumiałych lalek stworzonych przez gabinety lekarskie na potrzeby rynku. dziewczyna ma potencjał wiec i fotograf pewnie jeszcze popracuje i zachwyci tlum nie asekuruj sie mówiac przypadkowa sesja, bo takich nie ma - na wykonanie 7. zdjęc pozowanych potrzebna dłuzsza chwila, więc powodzenia w nastepnej sesji. dla mnie 6. najfajniejsza, na wszystkich troche kwiaty z tła męczą
    posiadam kolekcję CL-L2, LC-77, 2xLF-1,LC-58,HB-47... i pasek z żółtym napisem

Domyślnie

Secik ciekawy, ale trójeczka wyraźnie góruje nad jedynka choć są podobne (jak dla mnie oczywiście, to czysto subiektywne odczucie), więc zdecydowałbym się 1 nie publikować w jednym zestawie
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Dziękuję za wszystkie opinie. Wszystko biorę na klatę. Jedynie nie zgodzę się z tym, że asekuruję się stwierdzeniem, że to przypadkowa sesja. To na wyszło jakoś w stylu: Magda ... ale łanie wyglądasz na mojej kanapie (hahaha). Może strzelimy kilka fotek? No i poszły szybko 2 SB-eki na statywy + parasolki i GO! Okazało się później, że 35mm ma Front Focus. Nie mogłem też znaleźć w bałaganie mojego Xrite Passporta. Generalnie jedna wielka improwizacja. Nie ukrywam jednak że nie jestem pewien czy gdybym się miał przygotować do całości to wyszło by to lepiej. Może z kolorami byłoby prościej ... Xrite na bank miałbym pod ręką. Ale nie będę się już więcej "asekurował" ... jest jak jest.

Poniżej 3-ka i 6-tka w wersji color. Nie czuję się pewnie z tym kolorem. Sami oceńcie.

Kto podpowie jak pozbyć się włosków z ręki na 3-ce?

3. COLOR

Magda by Tomek Wiendlocha, on Flickr

6. COLOR

Magda by Tomek Wiendlocha, on Flickr
    Nikon D7000 | Sigma 18-50 EX DC MACRO HSM | Nikkor 10.5 AF Fisheye 2.8G | Sigma 70-200 2.8 APO HSM MACRO | Sigma 50 1.4 EX DG HSM

Domyślnie

Pierwszy raz oglądałem to na iPad-zie i wyglądało zbyt ładnie żeby było prawdziwe Jednak na większym ekranie prezentuje się równie dobrze. O ile nie lepiej
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Szczerze to mnie Passport nic nie dał, a jeszcze bardziej skomplikował sprawę. Na tyle, że się go pozbyłem i dziś kolorystykę biorę na własne odczucia bardziej niż na jakieś wzorce.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Obróbka bardzo pojechana. Za mocne efekty zarówno wyostrzania i wydobywania tęczówek oczu, jak i wygładzania skóry, czy manipulacji jej fakturą. Bardzo mi się to nie podoba. Światło dość "dowodowe", czyli prosto, bez klimatu - na szczęście nie jest zbyt płasko i daje się to w ogóle oglądać. Jednak choćby w obróbce - jak nie na żywo - można było jeszcze powalczyć z korektami. Przede wszystkim tło jest zbyt jasne - czyli lampy chyba za daleko od modelki. Kadrowo to ciężko jest. Przeważnie za ciasne są te kompozycje. Brak im lekkości, oddechu, pomysłu i polotu. Albo z kolei za luźne - jak ciasno, to jeszcze mocniej bym przyciął. Stanąłeś pośrodku drogi, jakbyś chciał zmieścić w kadrze to co wypada i tyle. To trochę za mało.
    Próbowałem wybrać najlepsze ujęcia, ale nie jest łatwo. 3 i 4 chyba są na moje oko ciut bardziej atrakcyjne. Na obu złe, ciasne kadry, ale na 3 jest fajne spojrzenie i dobrze oczy wyszły, na 4 ciekawy profil z podkreślonym słodkim perkatym noskiem - na plus! Dziewczyna to niezły obiekt do zdjęć, więc jeżeli jest chętna warto ją trochę pomęczyć jeszcze.

Domyślnie

Mosad dzięki za kawał konstruktywnej krytyki! Zerknij na fotkę nr 9. czy tutaj masz te same odczucia co do skory? Ja mam w przypadku dziewiatki odczucie ze mniej "pojechałem".
    Nikon D7000 | Sigma 18-50 EX DC MACRO HSM | Nikkor 10.5 AF Fisheye 2.8G | Sigma 70-200 2.8 APO HSM MACRO | Sigma 50 1.4 EX DG HSM

wosiu95
    Gość

Domyślnie

Zarówno w B&W jak i w kolorze zdjęcia mi się bardzo podobają.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twiendlocha Zobacz posta
    Mosad dzięki za kawał konstruktywnej krytyki! Zerknij na fotkę nr 9. czy tutaj masz te same odczucia co do skory? Ja mam w przypadku dziewiatki odczucie ze mniej "pojechałem".
    Tak - mam podobne odczucia. Mniej rozjaśniona jest skóra jedynie (i to chyba na minus w sumie). Ale zniekształcone kości policzkowe, stosunek ostrości obwódek oczu do ich okolic, przeostrzone włosy, świecące oczy - każdy z tych elementów gra w innej bajce. Razem dają wrażenie nieskładnego zlepku różnych warstw. Inny kontrast na twarzy, inny na włosach. Nie pasują tu światła - w naturze to samo co pada na włosy, poświeci i na twarz zazwyczaj. Czyli umiar, umiar i jeszcze raz umiar. Same w sobie środki są niezłe, ale ich siła wygląda jak Pudzian głaszczący dziecko.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów