Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Black Valey

Domyślnie Black Valey

Zdrowych i spokojnych swiat wielkiej nocy zycze wszystkim forumowiczom

Flagowy obrazek z Black Valey Co. Kerry, zachodnia Irlandia.....
    Podejscia mialem do tego miejsca dwa, trudno dorwac odpowienie warunki, napewno tam wroce, bo kadr mi sie wyjatkowo podoba........wczesniejsze podejscie, bylo w zbyt mocnym sloncu i lezy sobie u mnie na dysku

Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 07-04-2012 o 16:29

Domyślnie

Ty weź mi tu już mów gdzie to jest, bo już dwa, a może nawet trzy razy tego szukałem i nie znalazłem
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Hehe, Piotrze...trzeba sie ze mna umowic na zdjecia: A na serio to pamietasz jak jechalismy w Black Valey wtedy na spotkaniu grupowym.......no to powinnismy skrecic wczesniej w lewo i jechac do samego konca, wieczorem do Ciebie przedzwonie i dokladnie Ciebie poprowadze Lodki tez tam sa....ba, nawet mam zdjecia

Jako ciekawostke powiem, ze po raz pierwszy w Irlandii widzialem orly na wolnosci, wczoraj dwie piekne sztuki uciekaly przed moim samochodem......usiadly tak daleko, ze nawet Sigma 500mm nie dala im rady
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 07-04-2012 o 16:29

Domyślnie

Kadr bardzo przyjemny, choc koamolce z prawej na dole skutecznie odciagaja moja uwage. Prawda nie miales za dobrych warunkow ale jest ladnie. Droga fajnie prowadzi w glab kadru.

Domyślnie

Ma klimat, Wesołych również i pięknych widoków
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Przyjemne zdjęcie.
    Widziałbym troszkę ciemniej - nadałoby to klimatu.

Domyślnie

Cześć.

Rzadko tutaj zaglądam, ale myślę, że tym świeższe może być spojrzenie. Może napiszę kilka rzeczy, które są zależne od gustów więc nie odbieraj tego jako zarzuty

Wg mnie, zdjęcie zyskałoby sporo, gdyby zrezygnować z eksponowania pierwszego planu. Balonowa perspektywa bardzo mocno uwypukliła jakieś krzaczory, a obróbka i wywindowany kontrast jeszcze to podkreśliły. W samym kadrze interesująco wygląda domek, który w świetle powyższego robi się szalenie nieistotny i to bez większego powodu. Tak wywołana fotografia czyni wszystko na niej jednakowo ważnym. Ma to może uzasadnienie, kiedy rzeczywiście można błądzić po kadrze i odnajdywać kolejne interesujące detale. Tutaj, poza domkiem, niestety takich nie ma. Nie ma też ogromu krajobrazu, który broniłby użycie tak małej ogniskowej.

Receptą na to byłoby użycie teleobiektywu i skupienie się w obróbce na pokazaniu tego, co na nim rzeczywiście jest tematem. Może również delikatniejsze podejście do koloru i kontrastu w bardziej wyrafinowany sposób pokazałoby więcej panującego tego dnia ponurego klimatu.

Domyślnie

Dziekuje za opinie, cos mi wlasnie nie do konca gra to zdjecie tak jak bym chcial....
    Mam tez kadr z dluzszej ogniskowej....moze bede musial do niego podejsc....

Domyślnie

jak dla mnie za jasny pierwszy plan i może lekko niebo przyciemnić poza tym jest ok i też jestem ciekawy dłuższej ogniskowej.
    I'm amateur photographer, not a terrorist!

Domyślnie

W słowach Kartofelindera jest dużo prawdy, światło Ci nie pomogło i fotka wyszła dość płasko. Zastrzegam, że oglądam fotę na sprzęcie z niezbyt wysokiej półki (mówiąc oglądnie), co pewnie też nie pomaga...
    LED ZEPPELIN

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów