Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Byc moze w wawie maja jakies lewe te szkla. Ale co mnie to interesuje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a_iverson Zobacz posta
    Ja też zrobiłem test, wziąłem obiektyw od kumpla z redakcji. Body d700 w trybie DX i AF-C z priorytetem migawka + ostrość.
    Seria 6 zdjęć za tablice rejestracyjną zbliżającego się auta, a później w drugą stronę, jak się oddalało.
    Wszystkie ostre, zero problemów z AF.
    Zdjęć zbliżających/oddalających sie samochodów nie robiłem - robiłem zdjęcia dzieciom na rowerach i widać wyrażnie, że S17-50 trafiała - nieostre zdjęcia też były, ale takich się nie uniknie (z N24-70 podobnie)

Domyślnie

według mnie to z body i z Sigmą coś jest nie tak. Obiło mi się o uszy, że D7k nie lubi niektórych Sigm (nie pamiętam już jakie konkretnie to były modele). Skoro na D80 jest źle to wychodzi, że szkło jest walnięte. Jak ktoś z Twoich znajomych ma puszkę od D100 w górę to sprawdź, bo może to kwestia słabego AF w D7k. Ewentualnie idź do jakiegoś FotoJokera i zobacz co będzie się działo np. na D300s.
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

Miałem okazję sprawdzić sigmę z d90 na pokazach mody. Większość zdjęć była trafiona, bardzo rzadko ostrość gdzieś uciekała (jeśli już to raczej z mojej winy).

Oszczędny w słowach Awatar JanTarn1
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Ja mam, niestety, ten problem, że i D7000 i S 17-50 działają bez zarzutu (bez mikroregulacji). Zdarza się i tak.

Domyślnie

mati7302 - odeślij szkło z body do Sigmy PRO-Centrum do Trójmiasta na sprawdzenie pod kątem celności AF. Niech sprawdzą z innymi egzemplażami i wtedy wszystko się wyjaśni
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

Tylko co ma wysłać skoro jak napisał oddał sigmę i kupił nikkora

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów