Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Ogrodzieniec pocztówkowo

Zdaję sobie sprawę, że centralnie i ciężki PD ale... dodajcie coś od siebie

1.
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borbet Zobacz posta
    ciężki PD ale... dodajcie coś od siebie

... bardzo, bardzo ciężki Trochę leci w lewo. Generalnie nad i pod zamkiem nie dzieje się nic ciekawego albo chociażby jedynie podkreślającego jego niewątpliwe walory.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcleod Zobacz posta
    ... bardzo, bardzo ciężki Trochę leci w lewo. Generalnie nad i pod zamkiem nie dzieje się nic ciekawego albo chociażby jedynie podkreślającego jego niewątpliwe walory.
    Pod zamkiem się działo i to sporo jak to w taki pogodny dzień w takim miejscu ale zdecydowałem się wystemplować.
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

mhy tak patrze i ja bym chyba zmienił kadr... ustawił się żeby nie było tej góreczki z prawej.
    "Jestem świadkiem, a zdjęcia, które robię – to moje świadectwo. Wydarzenia, które dokumentuję nie powinny być nigdy zapomniane i nigdy nie powinny się powtórzyć." James Nachtwey

Domyślnie

Kadr rzeczywiście nie jest najwyższych lotów, ale nie jest zły. Zła, fatalna wręcz jest obróbka, a w zasadzie jej brak.

Przede wszystkim zdjęcie ma złe WB w kierunku niebieskiego - a to oznacza, że jest buro, nieciekawie i pomimo świadomości, że słońce powinno byc - to atmosfera jest bezsłoneczna. Wystarczy zmienić WB w stronę ciepłego, a zdjęcie nabierze słońca!

Potem naprawdę standartowa rzecz - mianowicie lekkei przyciemnienie nieba i lekkie rozjaśnienie podłogi - i zdjęcie będzie wyglądąć inaczej. Elementarz.

To naprawdę są podstawowe rzeczy, które można wykonać w jakieś 45 sekund, do minuty góra. Ale trzeba je wcześniej zdiagnozować! Trzeba to po prostu zobaczyć!

Nie przejmujcie się nasyceniem i landrynkowymi kolorami, ale to jest gif z paletą tylko 256ciu kolorów, więc musi być cukierkowo. Ważna jest zasada - gdzie przyciemnić, a gdzie rozjaśnić, żeby było lepiej. Jeśli ktos powie, ze zrobione jest z przesadą, to dobrze - może zasada będzie bardziej widoczna.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Uprawnienia umieszczania postów