Witam, mam taki problem, od pewnego czasu fotografuje sport (piłka nożna, ręczna) moim nikonem d90. Chciałbym was zapytać jak najlepiej ustawić AF, pewnie macie z tym większe doświadczenie
Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk
Szukaj
Witam, mam taki problem, od pewnego czasu fotografuje sport (piłka nożna, ręczna) moim nikonem d90. Chciałbym was zapytać jak najlepiej ustawić AF, pewnie macie z tym większe doświadczenie
Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk
Ale tu chyba nie powinno być problemu ? tryb ciągły AF-a czyli AF-C dodatkowo śledzenie 3D i priorytet migawki a nie ostrości (nie pamietam gdzie w d90) to się ustawia.
Pozdrawiam
Smiena 8, a kiedys potem Nikomat FTn - moj pierwszy Nikon :^) Potem to juz tylko Epson PhotoPC ...
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów - Stanisław Lem
za chiny nie mogę znaleźć takiej opcji ;c , nikt nie pomoże ?
to jest autofocus/tryb wyboru pola ostrości w instrukcji obsługi na stronie 54 i 56
W instrukcji jest napisane, że 3D nie jest przeznaczony do dynamicznych scen.
Centralne pole szerokie. Af-c, tryb poklatkowy, czasy 1/500-1/1000, można spróbować wyłączyć stabilizację.
Takie moje zdanie jako amatora.
D7100 | S 70-200 f 2.8 OS HSM | N 18-105 VR | N 50 f 1.8 | N 35 f 1.8 | T 11-16 f 2.8 | Slik pro 330dx | sb 700 | yn-560 II |
Nigdy nie mialem D90 - ale to ten sam Nikon :^)
Zaraz pomacam
Smiena 8, a kiedys potem Nikomat FTn - moj pierwszy Nikon :^) Potem to juz tylko Epson PhotoPC ...
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów - Stanisław Lem
byłbym bardzo wdzięczny![]()
w D300s to a2 AF-S priority selection
w D700 dokladnie tak samo
Skontaktuj się z nami