Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie D90 ustawienia AF do sportu

Witam, mam taki problem, od pewnego czasu fotografuje sport (piłka nożna, ręczna) moim nikonem d90. Chciałbym was zapytać jak najlepiej ustawić AF, pewnie macie z tym większe doświadczenie

Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk

Domyślnie

Ale tu chyba nie powinno być problemu ? tryb ciągły AF-a czyli AF-C dodatkowo śledzenie 3D i priorytet migawki a nie ostrości (nie pamietam gdzie w d90) to się ustawia.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta
    Ale tu chyba nie powinno być problemu ? tryb ciągły AF-a czyli AF-C dodatkowo śledzenie 3D i priorytet migawki a nie ostrości (nie pamietam gdzie w d90) to się ustawia.
    Pozdrawiam
    AF-C z śledzeniem 3D to rozumiem, a o co chodzi z tym priorytetem migawki ?

Czy może tu chodzi o tryb pracy "S" ? Czyli priorytet czasu ?
    Ostatnio edytowane przez chickensnd ; 06-04-2012 o 10:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chickensnd Zobacz posta
    AF-C z śledzeniem 3D to rozumiem, a o co chodzi z tym priorytetem migawki ?

Czy może tu chodzi o tryb pracy "S" ? Czyli priorytet czasu ?
    Nie chodzi, najpierw trzeba poznac wlasny aparat, w tym pomaga instrukcja i poznawanie aparatu :^)

Jest taka pozycja w ktorej fotograf wybiera czy wazniejszy jest AF czy spust migawki.
    Smiena 8, a kiedys potem Nikomat FTn - moj pierwszy Nikon :^) Potem to juz tylko Epson PhotoPC ...
    Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów - Stanisław Lem

Domyślnie

za chiny nie mogę znaleźć takiej opcji ;c , nikt nie pomoże ?

Domyślnie

to jest autofocus/tryb wyboru pola ostrości w instrukcji obsługi na stronie 54 i 56

Domyślnie

W instrukcji jest napisane, że 3D nie jest przeznaczony do dynamicznych scen.

Centralne pole szerokie. Af-c, tryb poklatkowy, czasy 1/500-1/1000, można spróbować wyłączyć stabilizację.

Takie moje zdanie jako amatora.
    D7100 | S 70-200 f 2.8 OS HSM | N 18-105 VR | N 50 f 1.8 | N 35 f 1.8 | T 11-16 f 2.8 | Slik pro 330dx | sb 700 | yn-560 II |

Domyślnie

Nigdy nie mialem D90 - ale to ten sam Nikon :^)
    Zaraz pomacam
    Smiena 8, a kiedys potem Nikomat FTn - moj pierwszy Nikon :^) Potem to juz tylko Epson PhotoPC ...
    Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów - Stanisław Lem

Domyślnie

byłbym bardzo wdzięczny

Domyślnie

w D300s to a2 AF-S priority selection

w D700 dokladnie tak samo

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów