Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Jak to jest zrobione?

Witam. Czy ktoś orientuje się jakiej przeróbce zostało poddane te zdjęcie? http://notbland.deviantart.com/art/9...%2F49536&qo=16 chodzi mi o kolory, widać że samochód jest w ruchu więc nie wygląda to na typowy hdr

Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    gdzie nogi poniosą

Domyślnie

Hdr to na pewno nie jest. Wydaje mi się, że nałożeniem gradientu na nową warstwę w trybie mieszania barwa/kolor osiągniesz to co podoba Ci się na tym zdjęciu.
    Dodatkowo maska wyostrzająca Nic innego nie widzę na tym zdjęciu co mogłoby Cię oczarować, klimatu nadaje barwa
    Ale gdyby chodziło konkretnie o coś innego, pisz
    Ostatnio edytowane przez studiofocus ; 04-04-2012 o 00:22

Domyślnie

Reszta to wg mnie sporo dłubania. Na pewno dodge and burn. Auto jest ciekawie oświetlone, a by nie było, chyba że stało w miejscu przy robieniu tego zdjęcia. Generalnie, filtr->renderuj->Flara na jednej warstwie zdjęcia i mamy to słońce już, po czym ta warstwa z flarą rozmycie. Może być przez poruszenie, bo będzie widać niby paning, ruch. Później maska i trzeba auto ostre na wierzch wyciągnąć. Warto popróbować powielić warstwę i zmieszań na trybie światło łagodne, może ten kontrast się taki pojawi. Na pewno się wzmocni. Jakiś gradient również na mieszaniu światło łagodne. Pewnie krzywe coś w kanale niebieskim można popróbować. Jak auto zostało zamrożone w ruchu, to i felgi trzeba wprawić w obrót, aby to jakoś wyglądało. Trzeba zaznaczyć felgę lassem np. i zastosować filtr rozmycie promieniste.
    Ostatnio edytowane przez iunika ; 04-04-2012 o 08:00

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi będę kombinował. A może ktoś by się skusił na zrobienie krótkiego ilustrowanego tutka jak przerobić w taki sposób zdjęcie samochodu?

Domyślnie

Znalazłem z tego samego miejsca zdjęcie:

A tutaj zdjęcie po obróbce tego użytkownika co z pierwszego linku w poście.

A tutaj w parę minut zrobiłem porównanie przed i po obróbce:

Wystarczyło w Photoshopie dodać kolor żółty i czerwony gradientem radialnym na górze, później render flary, a całość kolorystki zmieniona za pomocą krzywych i hue/saturation.
    Ostatnio edytowane przez Seeth ; 04-04-2012 o 12:02

Domyślnie

Dzięki bardzo Świetna robota
    Pozdrawiam Bartosz Adamiak

Oszczędny w słowach Awatar JoannaJeszka
    Miasto
    Kujawsko Pomorskie

Domyślnie

swietny efekt

Uprawnienia umieszczania postów