Witam. Czy ktoś orientuje się jakiej przeróbce zostało poddane te zdjęcie? http://notbland.deviantart.com/art/9...%2F49536&qo=16 chodzi mi o kolory, widać że samochód jest w ruchu więc nie wygląda to na typowy hdr
Pozdrawiam![]()
Szukaj
Witam. Czy ktoś orientuje się jakiej przeróbce zostało poddane te zdjęcie? http://notbland.deviantart.com/art/9...%2F49536&qo=16 chodzi mi o kolory, widać że samochód jest w ruchu więc nie wygląda to na typowy hdr
Pozdrawiam![]()
Hdr to na pewno nie jest. Wydaje mi się, że nałożeniem gradientu na nową warstwę w trybie mieszania barwa/kolor osiągniesz to co podoba Ci się na tym zdjęciu.
Dodatkowo maska wyostrzającaNic innego nie widzę na tym zdjęciu co mogłoby Cię oczarować, klimatu nadaje barwa
Ale gdyby chodziło konkretnie o coś innego, pisz![]()
Ostatnio edytowane przez studiofocus ; 04-04-2012 o 00:22
Reszta to wg mnie sporo dłubania. Na pewno dodge and burn. Auto jest ciekawie oświetlone, a by nie było, chyba że stało w miejscu przy robieniu tego zdjęcia. Generalnie, filtr->renderuj->Flara na jednej warstwie zdjęcia i mamy to słońce już, po czym ta warstwa z flarą rozmycie. Może być przez poruszenie, bo będzie widać niby paning, ruch. Później maska i trzeba auto ostre na wierzch wyciągnąć. Warto popróbować powielić warstwę i zmieszań na trybie światło łagodne, może ten kontrast się taki pojawi. Na pewno się wzmocni. Jakiś gradient również na mieszaniu światło łagodne. Pewnie krzywe coś w kanale niebieskim można popróbować. Jak auto zostało zamrożone w ruchu, to i felgi trzeba wprawić w obrót, aby to jakoś wyglądało. Trzeba zaznaczyć felgę lassem np. i zastosować filtr rozmycie promieniste.
Ostatnio edytowane przez iunika ; 04-04-2012 o 08:00
Dzięki za odpowiedzibędę kombinował. A może ktoś by się skusił na zrobienie krótkiego ilustrowanego tutka jak przerobić w taki sposób zdjęcie samochodu?
Znalazłem z tego samego miejsca zdjęcie:
A tutaj zdjęcie po obróbce tego użytkownika co z pierwszego linku w poście.
A tutaj w parę minut zrobiłem porównanie przed i po obróbce:
Wystarczyło w Photoshopie dodać kolor żółty i czerwony gradientem radialnym na górze, później render flary, a całość kolorystki zmieniona za pomocą krzywych i hue/saturation.
Ostatnio edytowane przez Seeth ; 04-04-2012 o 12:02
Dzięki bardzoŚwietna robota
![]()
Pozdrawiam Bartosz Adamiak
Skontaktuj się z nami