Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erro Zobacz posta
    Czuję się w obowiązku dodać - MLC jest bardzo słabym kontrollerem ssd. Sandforce to minimum i nikt już nie wraca do hdd.
    Czuję się w obowiązku dodać że "MLC" nie jest kontrolerem (co z pewnością potwierdzi wujek Google). A Sandforce to w sumie poniekąd padlina (niska prędkość zapisu liniowego danych niekompresowalnych, zwykle obniżona pojemność {np. 240 GB zamiast 256 GB}).

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Ja mam Solida 3 na płycie z sata 2 i... jest wolno.
    Co Ty w Atari to wpiąłeś czy jak?
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 09-04-2012 o 21:09

Domyślnie

Tfu, walnąłem babola. Chodziło oczywiście o nowe dyski na kontrolerze sandforce tak, dyski w starej technologii MLC - nie (wyjątek - intel).
    Co do wydajności - Vertex 2 działa szybciej niż 2xhdd 7200 samsunga w raid 0. Aczkolwiek z racji zastosowania nie przewalam po nim terabajtów danych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erro Zobacz posta
    dyski w starej technologii MLC - nie (wyjątek - intel).
    Stara technologia to SLC ... poniekąd z resztą lepsza (trwałość). MLC jest mniej trwała (cykle zapisu) ale tańsza.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dyski na kościach SLC są o wiele trwalsze, ale za to z 10x droższe.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Vertex2 był pierwszym tańszym niż 1k większym niż 100Gb i o tak wyraźnie lepszych osiągach niż hdd. Wcześniej nie było nic (intel - ceny).

Domyślnie

Mam Fractala R3 USB3 i złego słowa nie dam powiedzieć. Ładna, doskonale wykończona i przede wszystkim cicha. Tylko uważaj bo sprzedawcy wciskają starą USB2 zamiast nowej z USB3.

Domyślnie

z RAMu polecam:
    Corsair Vengeance 4GB 1600MHz DDR3 CL9
    poza tym ze są "wysokie" (powszechnie opisywana wada) to mają rewelecyjne opinie do których i ja sie przyłączam, a biorąc pod uwagę ich wielkość przy zakupie płyty i chłodzenia w ogóle z tym nie miałem problemu.
    Co więcej mi udało sie kupić 4GB+obudowe corsair, za cene obudowy (emarket) - więc nie narzekam :]

SSD 830 Samsung - polecam :]

Pzdrwm

Domyślnie

Ogólnie to nie znam się na tyle by wiedzieć czy warto czekać na i5 3750K ?
    Co do napięcia pamięci to też nie wiedziałem że to się sprawdza?
    Co do pamięci to wiem że każdy poleca to co mu chodzi najlepiej a jeśli raz mu sie sypło to nie poleca - wieć co brać Patriota?
    Co do chlodzenia procka to lepiej dopłacic do Scythe Mugen 3?
    Wlasnie czytalem ze ta plyta co wybrałem w testach wypada tak sobie - teraz to wogole nie wiem co brac
    Wiem jedynie ze warto brać tego samsunga
    Obudowy raczej nie zmienie wiem ze brac z USB3 wiem ze gdzies tam ktos pisal ze maty odpadaja czy cus ale w takim razie co brac zeby mialo mega prosty design a nie wygladalo jak choinka w Boże Narodzenie?

jakieś sugestie bo naprawdę do końca tygodnia chciałbym złożyć tego kompa

pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziki007 Zobacz posta
    Ogólnie to nie znam się na tyle by wiedzieć czy warto czekać na i5 3750K ?
    No jak w tej samej cenie dostajesz lepszy procesor to chyba warto nie? (niezszy pobór energii = niższa temp. pracy, większa wydajność architektury + większe taktowanie = po prostu nieco szybszy) No chyba że tych dwóch tygodni nie wytrzymasz.

Cytat Zamieszczone przez dziki007 Zobacz posta
    Co do napięcia pamięci to też nie wiedziałem że to się sprawdza?
    Standardowe napięcie dla DDR3 to 1,5V . Są sprzedawane pamięci 1,6 GHz 1,65V - bezsens ... przy takim napięciu to pewnie każde wolniejsze DDR3 tyle zrobią (w sensie DDR3 1333) - czyli Ja traktuje takie 1,6 GHz jako podkręcone 1333. SandyBridge nie lubią wyższego napięcia RAM ... choć z 1,65V podobno jeszcze nie ma problemu ... tylko po co pracować na takim zawyżonym napięciu? Inna sprawa że 1333->1600 przy SandyBridge daje niewiele.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 10-04-2012 o 07:53

Domyślnie

Pewnie że warto nie wiedziałem że wychodzi coś nowego? Pytanie czy nowe nie oznacza droższe jak zazwyczaj to bywa ? Czy ten procesor też będzie na sockecie 1155? Kyle - to jak juz poczekam na tego procka to może polecisz dobrą płyte pod niego w cenie 350-400 PLN.

Co do napięcia to sprawdzę jakie ma napięcie i chyba będę brał tego Patriota skoro tak poleciacie.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów