Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20
    Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

dzięki...choć zdjęcia są korygowane
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Powiem szczerze, że zastanawia mnie okropnie jak wyglądają zdjęcia zrobione czymś takim + puszka ff

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yelen Zobacz posta
    Powiem szczerze, że zastanawia mnie okropnie jak wyglądają zdjęcia zrobione czymś takim + puszka ff
    Podobnie jak sigma 10-20 na szerokim koncu podpietym do cropa 1,5
    D50+Tamron 17-50/55-200/90 macro + SB-800 + SB-26 + (PQI i SANDISK III 2 GB - uszkodzone)

Domyślnie

Mamy wysyp czternastek na allegro. Tylko się nie pozabijajcie. Starczy dla wszystkich.

Domyślnie

Zanim kupicie to sprawdźcie opinie o tym sprzęcie na dpreview i u nikoniansów. W czasie, kiedy Nikon zaanonsował, że jego cyfra będzie miała format aps-c, mnóstwo profi rzuciło się na ten obiektyw. I natychmiast pojawiło się pełno biadolenia co do jakości współpracy tego szkła z cyfrą. Warto też rzucic okiem na review bjorna rorsleta (www.naturfotograf.com0

Domyślnie

Sorry za błędna końcówkę: www.naturfotograf.com

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PabloXKR Zobacz posta
    To najlepszy jaki mozna kupic. Rysuje pieknie począwszy od f/2,8. Dystorsja niezauwazalna- duuzo mniejsza niz np. N 20mm/2,8.
    Możliwe, że tak, o ile piszesz o wersji AF. Z pewnością nie mniejsza od tej w MF Nikkorze 20/2.8 Ais...

Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław, Karpacz

Domyślnie

Wczoraj kupiłem N14mm/2.8D. Pierwsze wrażenia :
    - nie ma obaw,że nie chodzi z cyfrą. Z D70 chodzi znakomicie.
    - bdb kontrast i b.żywe kolory
    - ostrość nieznacznie spada o bokach gdy odl. od modela jest duża dla F 2.8-3.5
    - nie zauważyłem w ogóle zmiekształceń beczkowych
    - nic się "nie wali" - trzeba tylko b.uważać na nie podnoszenie (lub obniżenie) płaszczyzny soczewki
    - budowa super, metalowy ciężki korpus. Wada - wystajeca soczewka choć nieznacznie osłonięta metalową osłoną
    - gorąco polecam bo jestem b. zadowolony
    D200,D70,N AF-S 14-24/2.8G ,N AF-S VR 70-200/2.8G, N50/1.4G,SB800, SB600, Manfrotto, 2xPixelKing set

Domyślnie 14

Mam N AF 2,8/14mm od roku. Uzywam dosc czesto. W sumie to dobry obiektyw, ale lepsza ostrosc sie z niego wyciaga na slajdzie niz na cyfrze. Na slajdzie przy f11 jest calkiem dobrze w naroznikach, a na cyfrze mimo, ze wykorzystujemy przede wszystkim tzw. "sweet spot" obiektywu to na naroznikach ostrosc spada i to mocno. Dodatkowo jesli gdzies z boku kadru wpada swiatlo (np. jest okno w kadrze) to jest mocno rzucajaca sie w oczy abberacja chromatyczna. Dystorsja jest zauwazalna, zwlaszcza kiedy sa w kadrze linie rownolegle do bokow klatki i jest to jak dla mnie mocna dystorsja (chyba troche mniejsza niz w 2,8/20mm), w PS CS2 daje sie dosc szybko skorygowac. Jak robilem rozeznanie przed zakupem tego obiektywu to wychodzilo, ze jest to najlepszy sprzet w swojej lidze. Testowalem Sigme i bardzo szybko zrezygnowalem z pomyslu jej kupna. Na pewno nie jest to ideal do fotkowania architektury, ale daje rade. Tyle ze jesli chodzi o ostrosc to canon 5d albo 1ds z podpietym TS 24mm daje rezultaty o dwa nieba lepsze przy zblizonym kacie widzenia. Na pocieszenie TS 24mm tez ma lekka dystorsje

Domyślnie

Jeżeli ktoś lubi szerokie kąty, jakość zdjęć i jakość obudowy to NIKKOR AF 14 f/2.8 D ED będzie cieszył oko. Co by nie powiedzieć - piękny obiektyw i piękne zdjęcia robi. Od momentu zakupu jestem pod wrażeniem.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów