Hej . Taka klatka z niedzielnego spacerku , w roli głównej narzeczona .
Oceniać , dawno nie fotosowałem nic![]()
1
Szukaj
Hej . Taka klatka z niedzielnego spacerku , w roli głównej narzeczona .
Oceniać , dawno nie fotosowałem nic![]()
1
Ostatnio edytowane przez dziadzior ; 02-04-2012 o 20:50
FX
Bardzo przyjemny portret. Uwielbiam tę plastykę z FF. Powiedź, którą pięćdziesiątką robiłeś wersją D czy G?
Pytam trochę OT ale przesiadam się na D700 i jednym ze szkieł, na których będę pracował ma być właśnie 50 1.4. Zastanawiam się tylko która ostrzejsza na pełnej dziurze.
Ostatnio edytowane przez alprospero ; 02-04-2012 o 20:51
pax - koledzyświęta idą
co do zdjęcia - jesli przerysowanie było twoim celem - to go osiągnąłes - mnie osobiscie nie pasi - twarz wyszła jak by Ci to delikatnie ...... - pucołowata - o tak będzie chyba kulturalnie i delikatnie. Ale za to kolorki mi się podobają
Aaaa narzeczona wygląda na bardzo sympatyczną - wiec chyba Ci pisanek nie urwie za fotę![]()
Faktycznie, zdjęcie nie porywa...
Ten pryma aprilis naprawdę był wczoraj...
1 - fatalne kolory. Cieplej drogi Panie! Spójrz na usta. Naprawdę czegoś takiego oczekiwałeś?
2 - nos naprawde wyszedł fatalnie. Za blisko.
3 - brak ostrości bezpośrednio na oczach... Ostrość widzę na kosmyku włosów po prawej stronie fryzury
4 - należałoby doświetlić od dołu, nieładne cienie, blenda albo błysk
Ogółem? NIE. Radzę spróbować jeszcze raz.
Ok dzięki za opinie .
Co do ust , są one dokładnie takiego koloru jaki miała pomatka/błyszczyk
Hmm blenda/błysk . Niestety był to tylko spacer z 50 i 70-200 w plecaku + biegający pies .
FX
Mnie się tam podoba. I kolory, i ostrości w oczach mi wystarcza... Ale co ja tam wiem.
Chyba przez zbyt małą głębię i / lub zbyt bliską odległość modelki od aparatu wygląda jak delikatnie nieostre i nieco zniekształcone.
D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.
http://www.warszawa-fotograf.pl/
Koledzy za wzajemne uprzejmości zostali już odpowiednio nagrodzeni, wątek przeczyszczony. Zapraszam do dalszej dyskusji.
Skontaktuj się z nami