Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Kabel do laptopa i program ?

Witam wszystkich forumowiczów!

Mam takie pytanie, za pośrednictwem jakiego kabla i programu , podczas sesji w studiu mogę oglądać równocześnie zrobione zdjęcia na laptopie? Tzn pstryknięte zdjęcia przenosi się do laptopa Potrzebuje takiej informacji ponieważ chcialabym zakupić do aparatu Posiadam Nikon D300 i D300s .

Domyślnie

Łatwo znaleźć odpowiedź na te pytania. Wystarczy przejrzeć tylko dobry dział albo użyć wyszukiwarki.

Kabel jaki Ci potrzebny to kabel USB - ten dzięki któremu też zgrywasz zdjęcia z karty. Przyda się tylko zapewne dłuższy.
    A co do programu to np. darmowy DCamCapture.

Domyślnie

a taki kabelek dłuższy gdzie dostanę ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cyrkonia Zobacz posta
    a taki kabelek dłuższy gdzie dostanę ?
    Było wiele razy na forum. Użyj szukajki!
    Jeżeli USB - to działa tylko do 5 metrów. I to na kablu lepszej jakości z dławikami. Na zwykłej chińszczyźnie nie pójdzie. Jeżeli chcesz więcej to muszą być kable ze wzmacniaczem. Łączysz wówczas 5m ze wzmacniaczem + 5m ze wzmacniaczem +np. firmowy od body.
    W tej konfiguracji sprawdzałem i działa. Można ponoć dołożyć jeszcze 5 m, ale tyle kabelków nie miałem.
    Kable ze wzmacniaczem mają różne ceny /z kosmosu /200zł/ lub do przełknięcia /30-50 zł za 5m/, chociaż jakość jest porównywalna.
    Jest też darmowa aplikacja, która nie zapewnia sterowania aparatem, ma tylko interwał, ale zapisuje zrobione zdjęcie na dysk komputera. A otworzyć fotę to nie problem
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 30-03-2012 o 17:58
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

sklep komputerowy, sklep foto, sklep RTV - w takich dużych sklepach najłatwiej znajdziesz odpowiednią długość

Domyślnie

dobrze dziękuje ślicznie za odpowiedź
    ściągnę sobie triala Control Pro i zobaczę jak sie użytkuje ten programik w połączeniu z aparatem

Domyślnie

Co do długości kabla to mi działało na 1,8 metra, na dłuższym już nie rozpoznawało aparatu.
    To tak abyś się rozpędził z kupowaniem jakiś 5 metrówek.
    Pozdrawiam

Napisałam nie widząc jeszcze wpisu amirez. Ja miałem zwykły kabelek za kilka zł i to mogło powodować problem. Jak amirez testował na lepszych to pewno i działa
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez tot1977 ; 30-03-2012 o 17:59

Domyślnie

A karta Eye-fi (do d300s) nie dałaby takiej możliwości bez użycia kabla?

Domyślnie

Dalaby Oczywiscie demon predkosci to to nie jest ale dziala.
    Mam dzisiaj tyle roboty, ze nie wiem co olac pierwsze.

Uprawnienia umieszczania postów