Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Problem w Twoim aucie, polega na tym, że jednostka sterująca gazem nie jest zbyt dokładna, jeżeli chodzi o odczyty parametrów z komputera benzyny.W momencie, gdy obroty spadają do ok. 300 - 400, może on widzieć wartość - 0 RPM, co dla niego jest sygnałem, żeby wrócić do pozycji "auto"(stan zaraz po odpaleniu na benie), gdyż według niego silnik zgasł.Druga sprawa, to obroty nie powinny spadać tak nisko, być może węże listwa - kolektor są za długie, i po cut-offie nie zdążą podać gazu, możliwe jest też, że listwa jest źle dobrana, jeżeli czasy wtrysku beny na wolnych obrotach oscylują poniżej 2 ms, to czerwony valtek ma prawo się nie wyrobić, można spróbować założyć szare cewki, są szybsze(w skrócie), żółtych nie polecam, przepalają się. Powodzenia
    d'SLR; Takumar 1,8/55; Zeiss 3,5/135
    sadpunk44.blogspot.com

Domyślnie

Wymontuj Valteki, bo to chłam że ręce opadają są bardzo powolne, powinno być ok.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Ja mam zamontowane wtryskiwacze magic-jet. Każdy jest montowany osobno, nie na listwie. Dlatego tez mogą być umieszczone bardzo blisko bloku silnika. Mój mechanik mówił właśnie, że te montowane na listwie moga sprawiać czasami problemy, ze względu na zbyt długa drogę wtryskiwanego gazu. Trudniej wyregulować. Na mojej instalacji zrobiłem od października 12tys km i żadnych problemów.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Magic-jet to też lekka skucha techniki. Polecam Matrixy, jako w miarę tanie, można być pewnym że mniej więcej wszystko będzie ok.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

A ja nie wiem jakie mam i w niecałe dwa lata zrobiłem 35000 km bez problemów. Instalacja Elpigaz (zaraz się ktoś odezwie, że to badziew - może i tak) i po montażu jeździłem z gościem po mieście ok 30km z lapkiem w ręku. I póki co działa. Nigdy nie byłem zwolennikiem gazu i nadal nie jestem. Myślę, że mój portfel jest
    Pozdrawiam, Karol.

Domyślnie

kakersik oszczęnośc jest ale jak już coś sie stanie to i nie każdy wogóle chce to dotykać... jeżeli chodzi o zime to niema różnicy między lpg a dieslem
    studio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lvcas Zobacz posta
    kakersik oszczęnośc jest ale jak już coś sie stanie to i nie każdy wogóle chce to dotykać... jeżeli chodzi o zime to niema różnicy między lpg a dieslem
    Zima nic tu nie zmienia. Moje auto spala tyle samo zimą co latem. W największe morzy faktycznie może przełączał się na gaz odrobinę później, ale ta róznica była pratycznie niezauważalna jeśli chodzi o pieniądze wydane na benzynę.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    ... W największe mrozy faktycznie może przełączał się na gaz odrobinę później, ale ta róznica była praktycznie niezauważalna jeśli chodzi o pieniądze wydane na benzynę
    A jeśli jeszcze auto stoi w stosunkowo ciepłym garażu to ta różnica robi się znikoma.
    Pozdrawiam, Karol.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    Zima nic tu nie zmienia. Moje auto spala tyle samo zimą co latem. W największe morzy faktycznie może przełączał się na gaz odrobinę później, ale ta róznica była pratycznie niezauważalna jeśli chodzi o pieniądze wydane na benzynę.
    To musisz mieć ustawiony moduł od gazu na czas od odpalenia, a nie na temperaturę w której następuje zmiana zasilania.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Mam pytanie:
    Jaką instalację gazową założyć do Doge Chargera z silnikiem Hemi 3,5 Litra?
    Jaka generwacja, firma itp?
    Pozdrawiam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów