Szukaj
Kichu obudziles sie jak z letargu......jedna strona wczesniej i masz obszerny temat o CNX2 64bit i sporo juz tego uzywa
jarvik - nie wiem co chcesz udowodnic, ja tam wole NXa a ktos inny LR.....wolny wybor, efekty koncowe sa wazne a nie soft.
Nikon http://greg77.com/
greg - ale ja pisze o przegladarce - ktora wyszla dzis dopiero w wersji natywnej dla 64bit - View NX2 (nie Capture NX2)
o tamtym dobrze wiem - sam w tym watku bralem udzial
A to przepraszam... przegladarka...no to trzeba sie przyjzec![]()
Nikon http://greg77.com/
...tak się podłączę do tematu...
Otóż po zainstalowaniu tej najnowszej wersji, nie mogę ustawić w WIN7 64bit, aby ViewNX był domyślnym programem który będzie mi otwierał JPGi lub NEFy ...
W programach domyślnych dla danych plików, VienNX w ogóle nie występuje w oknie programów do wyboru do otwierania plików graficznych, a w momencie wybrania dodatkowego programu, dalej nie chce "wskoczyć" do programów z listy.
Kiedyś podobny problem miałem bodajże z 2-3 wersje wstecz po kilkunastu minutach walki - wgrałem po prostu wcześniejszą wersję. Z kolejnymi wersjami było OK ...aż do tej wersji 2.3.0.
Ma ktośjakiś pomysł ??![]()
__________________________________________________ _________________
D4s ¦ D800 ¦ N50/1.8 ¦ N105/2.8 ¦ N14-24/2.8 ¦ N24-70/2.8 ¦ N70-200/2.8 ¦ SB900
akbiphotos.pl
Panel sterowania - programy - programy domyślne - ustaw skojarzenie.
Pozdrawiam Tadeusz.
FB
Tak jak napisalem ponizej - nie da sie w ten sposob ustawic, tzn nie ma mozliwoci wybrania VienNX - nie ka go ja liscie ... Inne pogramy sa a tego nie ma i nie mozna go dodac do listy.
akbiphotos.pl
prawy przycisk myszy na pliku -> open with -> choose default program -> browse. wskazujesz sciezke dostepu do pliku vnx
.
nie wiem czy się źle wyrażam czy jak ... ale już pisałem poniżej dwa razy, że po wybraniu w ten sposób programu ... ViewNX nie "wskakuje" do okna "Otwieranie za pomocą.." z programami, dzięki którym mogę otworzyć pliki JPG, NEF czy inne ... mogę wybrać wszystkie inne programy - EXE'ki ale ViewNX i tylko ViewNX wybrać się nie chce.
akbiphotos.pl
Skontaktuj się z nami