Dzis kupilem, przyjdzie w przyszlym tygodniu.
Ciekaweee co to za cudo !?
Nawet plotkowych opinii nie ma ...
Szukaj
Dzis kupilem, przyjdzie w przyszlym tygodniu.
Ciekaweee co to za cudo !?
Nawet plotkowych opinii nie ma ...
Smiena 8, a kiedys potem Nikomat FTn - moj pierwszy Nikon :^) Potem to juz tylko Epson PhotoPC ...
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów - Stanisław Lem
No to nie jest zamiennik lustra. Ale potestowałem to cudo trochę w sklepie i stwierdzam , że odszumiarka dość intensywnie niszczy zdjęcie bleeee. Zależy komus na jakości zdjęcia to tylko P7100 (z kompaktów).
Kieszonkowy kompakt nigdy nie bedzie zamiennikiem DSLR. Ja mam P300. Potwierdzam, ze aparat lubi pogmyrac w plikach, szczegolnie na wyzszym ISO. Ale napewno nie jest jakos tragicznie. Sa tu na forum moje fotki z P300 rowniez na ISO800. Jest naprawde dobrze jak na kieszonkowy kompakt. Na niskich ISO nie widze roznicy w plikach vs D200. Czy myslisz, ze P7100 nie grzebie w plikach?
Ja kupilem go, aby miec go zawsze kolo siebie i do sytuacji, gdzie nie moge np. wyjac DSLR z plecaka. I w takiej roli spisuje sie wysmienicie.
W P310 jest gestsza matryca vs P300, ale mysle, ze wiekszych roznic nie bedzie.
Pozdr.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Oczywiście , że P7100 gmera w plikach , ale nawet po tym gmeraniu jest zdecydowanie lepiej niż w P300/P310 , to oczywiście kwestia większej matryc. Ale P300/P310 oceniam tak bo je porównuje to podobnych konstrukcji konkurencji np. canon ixus 310S, Canon S90 (wielkość , cena) , wierz mi , że różnica jest , niestety na minus dla P300/P310.
Oczywiście masz rację. Tylko, że oba wymienione Canony są sporo droższe od P300. Pierwszy nie grzeszy jakościa obrazka, a drugi ma obrazek cacy, ale brak f=1,8 i 24mm.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Skontaktuj się z nami