Wszystkie fajne kolorystycznie, modelka nie ma czegoś takiego jak mimika, mysle, że nawet dla proby w kilku zdjęciach możnaby popracować w nią. Całość natomiast bardzo dobra.
Szukaj
Wszystkie fajne kolorystycznie, modelka nie ma czegoś takiego jak mimika, mysle, że nawet dla proby w kilku zdjęciach możnaby popracować w nią. Całość natomiast bardzo dobra.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Podoba się secik! Brawo.
D90 / 18-105 / Blenda F&V
Myślę że niektóre zdjęcia aż proszą się o uśmiech na twarzy,np. 1. Ogólnie pozytywne wrażenie.
D50 + S10-20/3,5 + N18-70/kit + N70-300VR + N35/2,0D + N50/1,4D + SB800 + podstawowe akcesoria
wybacz, ale ułożenie ust kompletnie zaburza mi odbiór zdjęć. modelka nie jest zbyt doświadczona. choć ładna. jeszcze nie wie w jakich pozach dobrze wygląda.
pozy sztuczne i wymuszone. mam odbiór zdjęć dość ambiwalentny, z jednej strony zgrabna ładna kobieta, z drugiej - jak mogłeś nie zauważyć, że taki układ ust ją - przepraszam za słowo - szpeci. wystarczyła podpowiedź: rozchyl lekko usta, uśmiechnij się i byłoby miodnie. moim zdaniem sesja do poprawki, ale myslę że naprawę warto.
obróbkowo i kadrowo - całkiem całkiem. podoba się.
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
- Nie jestem z Warszawy bywam tam raz na 2 lata a nawet dłużej. Modelke znalazłem na MM i z agencji z doświadczeniem Średnim. Sesja nie będzie do poprawki ponieważ nie wiem kiedy będę w Warszawie.
Co do np.: uśmiechu próbowałem Monika ma super uśmiech piękniejszego nie widziałem w życiu, ale jak chciałem do zdjęcia już się za sztucznie uśmiechała i to w ogóle nie przeszło, wyraźnie 1,5h to za mało.
Pozy nic nie mówiłem wszystko wymysł Moniki jedynie miejsca i światełko to moja gra.
Ogólnie ostatnio zaobserwowałem że trzeba mieć mega modelki aby już coś pokazac. Wszystkie opine idą w stronę urody dziewczyn itp. A nie obróbki i światłom. Z wiekiem zastanawiam się czy nie iśc bardziej w Makro i Robaczki tam nikt nie napisze że ma np. oko większe
nie ma co się tak unosić. jak nie potrafisz znieść braku ahów i ehów nad Twoimi fotami, to może faktycznie lepiej robaczki. prawda jest taka, że nie wykorzystałeś urody modelki. mogłeś zrobić zajebiste zdjęcia, a zrobiłeś takie sobie. modelkę trzeba poprowadzić.
po wtóre - to że na maxmodels ktoś sobie napisze doświadczenie średnie, świadczy li tylko o subiektywnym poczuciu dziewuszki.
skoro mówisz, że pozy to była jej sprawa, to znaczy, że nie kreowałeś tej sesji, a jedynie przyłapywałeś modelkę,
a to jak ją przyłapałeś o Twojej pracy świadczy.
wystarczyło pokazać jej fotkę z takim układem ust i powiedzieć, by tak nie robiła, bo nie wygląda to dobrze.
Kobiety zazwyczaj rozumieją takie sugestie i wcale nie czują się nimi urażone, jesli powiesz to z troską o dobry efekt Waszej wspólnej pracy.
widać, że modelka nie czuła się swobodnie, czyli nie zadbałeś o to, by się tak poczuła.
to miałem na myśli pisząc, że nie wykorzystałeś potencjału modelki. tyle i tylko tyle.
nie wiem więc skąd opinia, że oceniamy tu modelkę.
ja Jej nie oceniam. oceniam Twoją z Nią pracę.
rzadko trafiają się modelki, które zawsze i wszędzie wygląda zajefajnie, więc od Ciebie zależy jak ją pokażesz.
tu pokazałeś sztucznie upozowaną, zestresowaną, napiętą sytuacją ładną Kobietę, a mogłeś pokaząć jej - jak piszesz - piękny uśmiech na ten przykład.
więc ode mnie tyle.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez nonnatus ; 09-04-2012 o 17:50
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
No jak takie uwagi wygłasza ktoś mający za sobą 'dziesiątki sesji' i 'pracujący fotografią cyfrową' to zostaje tylko się zgodzić.
No a bez wycieczek - to oczywiście masz rację, zawsze może być lepiej i wszystko co robimy chyba tylko tym jest napędzane, jeśli się nie ma gdzie rozwijać to w sumie PO CO?... Obserwując zdjęcia sowarta widzę, że od dawna już idzie w jedynym słusznym kierunku więc z przyjemnością będę czekał na kolejne sesje.
Skontaktuj się z nami