Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Elżbieta

Domyślnie Elżbieta

Witam, wrzucam jedno zdjęcie do oceny Liczę na szczere komentarze, konstruktywną krytyke i takie tam ;P
    Zapraszam!

Oraz efekt Before@After:
    http://beforeandafter.pl/6883345/
    Not all jokes are funny ; ) || Był D5000, D300... Teraz D7100 + N18-105VR + Sigma 18-35 1.8 + NSB-800 + Nissin Di866 Mk II

Domyślnie

Do mnie to mówi jest w tym jakiś klimat
    - FB -
    Canon + szkła

Domyślnie

może jeszcze krótko opisze co zmieniłem:

---> zmiana kształtu nosa i ust
    ---> wyszczuplenie twarzy
    ---> usunięcie przebarwień, lekkich niedoskonałości cery
    ---> konwersja na B&W i zabawa z krzywymi
    ---> wyciągnięcie koloru ust (krzywe + maski)
    ---> lekkie wygładzenie cery
    Not all jokes are funny ; ) || Był D5000, D300... Teraz D7100 + N18-105VR + Sigma 18-35 1.8 + NSB-800 + Nissin Di866 Mk II

Domyślnie

Otworzyłem zdjęcie . Pierwsze wrażenie (bo widzę kawałek od góry) - "ooo może być ładnie"
    Ale niestety.
    Mocno anatomiczne zdjęcie.
    Kości nosa na pierwszym planie - szeroko między oczami. Wrażenie ja u Awatara
    Ładne , długie rzęsy - w sprzeczności z biednymi brwiami...
    Usta - bardzo niekorzystnie wyszły. Nie wiem co przy nich grzebałeś , ale górna warga niekorzystnie wyszła, a ogólnie strasznie wąskie. Taki dzióbek
    Co do kadru to się nie czepiam , bo jakiś zamysł nostalgicznie pochylonej twarzy był.
    Ale m/z ta perspektywa tej pani nie służy. Zmniejszyłeś optycznie brwi i usta.
    Pozdrawiam
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

A mi się ta zmiana podoba . Zwraca uwagę na to, jak niewiele natury jest w tym, co widzimy i daje nadzieję tym, którzy tą naturę chcieliby poprawić
    D700 i D90 + kilka fajnych szkieł + dużo chęci do pracy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fufinek Zobacz posta
    Otworzyłem zdjęcie . Pierwsze wrażenie (bo widzę kawałek od góry) - "ooo może być ładnie"
    Ale niestety.
    Mocno anatomiczne zdjęcie.
    Kości nosa na pierwszym planie - szeroko między oczami. Wrażenie ja u Awatara
    Ładne , długie rzęsy - w sprzeczności z biednymi brwiami...
    Usta - bardzo niekorzystnie wyszły. Nie wiem co przy nich grzebałeś , ale górna warga niekorzystnie wyszła, a ogólnie strasznie wąskie. Taki dzióbek
    Co do kadru to się nie czepiam , bo jakiś zamysł nostalgicznie pochylonej twarzy był.
    Ale m/z ta perspektywa tej pani nie służy. Zmniejszyłeś optycznie brwi i usta.
    Pozdrawiam
    Co do ust, a w szczególności w górej wardze nic nie grzebałem ;p taka już po prostu jest.

Domyślnie

Rozumiem , ale robienie zdjęcia tak bardzo z góry nawet bardzo kształtne usta ukażą inaczej. (tylko górny rant). Sprawdziłem na swojej żonie , hehe..
    Myślę , że znalazłaby się inna , lepsza perspektywa odpowiednia dla tej dziewczyny, tak żeby niwelować pewne mankamenty zamiast je uwidaczniać i pogłębiać, bez operacji plastycznych jaką zrobiłeś....
    Znacznie głębsze ingerencje wykonałeś sam (jak napisałeś - zmiana kształtu nosa i ust oraz wyszczuplenie twarzy).
    Myślę , że wystarczyłoby zrobić inaczej zdjęcie.
    Generalnie co do zamysłu wykonywania tego typu ujęć - to się podoba. Łza by się przydała
    Pozdrawiam.
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Uprawnienia umieszczania postów