Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Paulina

Domyślnie Paulina

Witam

Kolor czy b/w? konstruktywne uwagi mile widziane, proszę bez znęcania się

*

*

Z6 | 35/1.8S | 50/1.8S | 70-200/4 VR

Domyślnie

bw, ale mz trochę za jasno z prawej wierzę z koloru też dałoby się więcej wyciągnąć
    || 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
    Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf

Domyślnie

Pierwsze mi się bardzo podoba! Tylko trochę ta "biała winieta" na dole mi nie pasuje.
    D90, 18-105 VR, T17-50, 35, SB-900

Domyślnie

Moim zdaniem ciut za dużo tego drugiego planu w kadrze - mnie te rowery jednak rozpraszają. Chyba lepiej wyglądałoby pionowo wykadrowane. Kolor fajniejszy, tylko rozjaśniłbym nieco postać. Nie pamiętam czy regulamin zezwala na wrzucanie własnych przeróbek, ale zademonstruję o co mi chodzi:

D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Rowery mają jakąś tam rację bytu w wersji cz/b, natomiast kolor kadrowałbym bez nich. Możliwe,*że pod ciut innym kątem (przesuwając się na nogach w prawo) by uzyskać więcej prawej strony. Wolę wersję kolorową skadrowaną, lub cz/b z kilkoma poprawkami (mniej wygładzoną konwersją, bez winiety chyba, może w ramce, może ciut inne proporcje kadru).
    Generalnie sympatyczne albumowe zdjęcie.

Domyślnie

dziękuję za wszystkie uwagi cieszę się, że moja pierwsza publikacja odrazu spotkała się z takim ciepłym przyjęciem.

Jeżeli chodzi o wygładzanie twarzy to jedynym wygładzaniem było polożenie maski clarity -15. Paulina ma całkiem ładną cerę. Ten gładki efekt jest wynikiem użytego presetu w LR.

Co do rozjaśniena postaci faktycznie lepiej wygląda rozjaśniona. Spróbuję to zrobić po powrocie do domu z pracy.

Dzięki za wskazówki mOSAd, pokombinuję jeszcze z kadrowaniem chyba, że masz jakiś konkretny kadr na myśli?

Domyślnie

mi sie nie podoba.. niestety...
    modelka wyglada ciezko na zdjeciu.. taka przyklejona do tego filaru.. obrobka kompletnie na nie... zwlaszcza CB a rowery wogole w wersji czarno bialej mi nie leza...
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

W takim razie jeszcze jedno podejście do B/W.

* trzy *

A teraz jaki odbiór zdjęcia?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badtorro Zobacz posta
    W takim razie jeszcze jedno podejście do B/W.

* trzy *

A teraz jaki odbiór zdjęcia?

Dużo "normalniej" i dużo lepiej ... (a i zwężenie kadru do pierwszej grupy rowerów - bo rozumiem to istotna część pomysłu - jest ok).
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Uprawnienia umieszczania postów