Witam .jestem nowy na forum i mam pytanko .Mam taki objektyw jak w tytule i chcałbym go założyć do nikona d 90 ,ale przez m42 nie da rady ,na objektywie jest cieńszy gwint. Poradżcie.
Szukaj
Witam .jestem nowy na forum i mam pytanko .Mam taki objektyw jak w tytule i chcałbym go założyć do nikona d 90 ,ale przez m42 nie da rady ,na objektywie jest cieńszy gwint. Poradżcie.
Czepiasz się pokersit. W niektórych rejonach Polski (m.in. okolice Żuromina, Poniatowa) ludzie tak "zmiękczają" i przenoszą to na papier/klawiaturę. Odpowiedz na pytanie człowieka choć na marginesie...
D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D
Zakładam, że brak jest adaptera T2, który się wkręca właśnie na ten gwint. Można dokupić do Nikona (T2/Nikon) i będzie nieskończoność.
EDYTA: Tutaj masz pokazane jak wygląda obiektyw bez adaptera, a na zdjęciu poniżej adapter.
Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 28-03-2012 o 22:11
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Dzięki właśnie kupiłem T2 . Działa . Temat uważam za zamknięty.
Kilka zdjęć wykonanych tym obiektywem z ręki . Link http://www.forum.opatowwkadrze.info/...hp?p=1932#1932
wstaw jakieś fotki tutaj, bo link nie działa a chętnie zobaczę![]()
Skontaktuj się z nami