Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: problem z TC-14

Domyślnie problem z TC-14

Mam niezły problem z TC-14E II
    Polega na tym, że co jakiś czas (kilka-kilkanaście razy podczas jednego meczu) zdarza się sytuacja, że pojawiają się czarne klatki - nie takie całkiem czarne, po ekstremalnym rozjaśnieniu widać np zarysy zawodników jak wyciągane za uszy klatki z trixa Oprócz tego aparat komunikuje mi o błędzie "ERR". Na gołych obiektywach nie ma problemu (70200, 300, 400), z konwerterem jest Sprawdzałem na kilku egzemplarzach D700, D3, D300 i jest to samo. Gołe szkło cacy, z TC czasami wariuje... Spotkał się ktoś z Was z takim problemem? TC jest na gwarancji, ale wolę wiedzieć na czym ewentualnie polega problem. Domyślam się że mechaniczny z popychaczem przysłony, ale... na exifach jest zapisana poprawna, to znaczy np 10 zdjęć w serii ma parametry 1/1000s, f4, iso 1600, ale jedno z tych zdjęć jest czarne, a reszta naświetlona poprawnie...
    Pytanie brzmi: w czym rzecz?
    Kuba
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

niestety spotkał się - kiepski kontakt na stykach szkło TC, lub puszka TC.

Domyślnie

załatwiłeś to w ramach gwarancji? nie psioczyli że wszystko jest ok?
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    załatwiłeś to w ramach gwarancji? nie psioczyli że wszystko jest ok?
    to niestety nie było już na gwarancji, bo wystąpiło po czasie. Spasowali mi w serwisie ( u mnie problem był w komunikacji na stykach TC + obiektyw - się z czasem rozluźniło mocowanie ).

Uprawnienia umieszczania postów