Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: pierwszy raz

Domyślnie pierwszy raz

Witam. Wczoraj po raz pierwszy w tym roku wybrałem się w plener z moją dziewczyną. I choć Słońce dało nam "popalić" to kilka zdjęć daliśmy radę zrobić. Poniżej wrzucam dwa kadry do oceny. Proszę o podpowiedzi - głównie dotyczące oświetlenia, co poprawić żeby następnym razem było lepiej Szykując się do kolejnego pleneru postanowiłem jednak zakupić blendy więc mam nadzieję, że będzie lepiej... pozdrawiam

1.

2.

Domyślnie

Jedyneczka mi się podoba. Taka lekkość od niej emanuje, może jedynie łańcuszek bym zdjął i nie wiem, czy te mocne kreski pod oczami pasują do delikatnej konwencji. Ale samo zdjęcie przyjemne

Domyślnie

Powiem, że to trochę taki spontan był, ale również mi ten makijaż nie odpowiadał ale co poradzisz - kobieta ma zawsze rację... dzięki za sugestie, następnym razem większą uwagę zwrócę na detale
    D700+MB-10___d600____d3s___F14/2.8____S20/1.8____S35/1.4A___50/1.8___S85/1.4hsm___C85/1.5___T55-200____

Domyślnie

Mi się bardziej podoba #2 takie inne ale ma coś w sobie dzięki temu kadrowi
    - FB -
    Canon + szkła

Domyślnie

Mnie trochę rozprasza zbyt "ostry" bokeh na obu, zbyt dużo miejsca z prawej. Zdjąłbym też jakieś 30% nasycenia z tła
    | FB | BLOG |

Domyślnie

tak myślałem, że się doczepicie do tych mocnych kolorów, ale przyznaje - przesadziałem z kontrastem o to 20-30% a bokeh... tło (kwiaty) były bardzo blisko za modelką i chyba dlatego tak wyszło, niemniej dla mnie też jest trochę dziwny. Wrzucam kolejne zdjęcie, ta sama miejscówka, dwa dni wcześniej lecz o innej porze. Tym razem pozowała moja siostra... bliźniaczka

Domyślnie

Za jasno ciut jak dla mnie. Ładny bokeh. Szkoda przepału na czubku głowy.
    2x Canon 5D Mk III, Sigma 15mm F/2,8 FE, Sigma 85mm F/1,4, Canon 16-35L II, Canon 35L, Canon 135L, Canon 70-200 L IS II

Domyślnie

Za dużo niewłaściwej obróbki. Zobacz co się stało ze źrenicami na drugim zdjęciu. Są w kolorze kwiatów.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

czy na pewno chodziło o źrenice? bo wg mnie mają normalny, czarny kolor, chociaż trudno je dostrzec bo są bardzo małe chodziło Ci pewnie o tęczówki - tam trochę tylko rozjaśniłem i podbiłem kontrast, ale być może za mocno jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artman Zobacz posta
    Powiem, że to trochę taki spontan był, ale również mi ten makijaż nie odpowiadał ale co poradzisz - kobieta ma zawsze rację... dzięki za sugestie, następnym razem większą uwagę zwrócę na detale
    Jak modelka chce mocny makijaż, aranżację bym dał też "mocną" (industrialne, takie tam). Wracam do tego wątku kilkakrotnie i mnie jednak gryzie: kadr: miękki, sceneria: miękka (romantyczna), makijaż:twardy, obróbka: twarda. Ponieważ zdjęcia już się stały, ewentualny powrót tylko do obróbki.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów