Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Rzuć linka, bo ja nie wiem o jakim forum mówisz . O naszym?
    W dziale "Foto-technika" jest mocno przyczajone podforum "Reprodukcja zdjęć"

Domyślnie

A, czyli u nas. Znam
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Czornyj, od dziś masz u mnie ksywkę: "Prawdaaa"

Webinarium uważam za pożyteczne i pouczające.
    Pozdrawiam barwnego Profesora

Domyślnie

fajnie webinarium szkoda tylko, ze musiales tak pedzic by sie zmiescic w czasie - webinarium z pol godziny dluzej powinno trwac jak nic

Domyślnie

Dzięki za webinarium. Sporo się dowiedziałem, ale faktycznie tematyka jest zawiła i 1.5h nie wystarczy żeby to ogarnąć.

Domyślnie

Gdzie to znaleźć? Zarejestrowałem się ale nie ogarniam - http://www.xritephoto.com/ph_learnin...ebinarsarchive
    red light, dark room...

Domyślnie

Dzięki wszystkim za miłe słowo

Amadeusz - X-Rite zwykle chwilkę zabiera, zanim umieszczą nagranie w archiwum, jak tylko będzie dostępne, pod podlinkuję

marszull - wystarczy samo ColorMunki Photo/Design, nie ma sensu szaleć. Wprawdzie i1Display Pro troszkę lepiej sobie radzi z kalibracją monitorów, bo jest bardziej wyspecjalizowany pod tym kątem, ale z CMP też nie ma tragedii, która wymagałaby aż dołożenia 8 stów do i1Display Pro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Dzięki wszystkim za miłe słowo

marszull - wystarczy samo ColorMunki Photo/Design, nie ma sensu szaleć. Wprawdzie i1Display Pro troszkę lepiej sobie radzi z kalibracją monitorów, bo jest bardziej wyspecjalizowany pod tym kątem, ale z CMP też nie ma tragedii, która wymagałaby aż dołożenia 8 stów do i1Display Pro.
    ok to jeszcze podpytam jak jest z praca z roznym softem w przypadku CM Photo lub Design? Czy moglbys napisac z ktorym konkretnie softem (oprocz swojego) pracuja?
    i czym konkretnie rozni sie Photo od Design?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    ok to jeszcze podpytam jak jest z praca z roznym softem w przypadku CM Photo lub Design? Czy moglbys napisac z ktorym konkretnie softem (oprocz swojego) pracuja?
    i czym konkretnie rozni sie Photo od Design?
    CMP/D współpracuje z oprogramowaniem do kalibracji monitorów firm trzecich, oraz z ArgyllemCMS (z którym współpracuje wszystko).

Różnią się kolorem i oprogramowaniem - Design pozwala optymalizować profil pod kolory spotowe (np. z pantoniarki), Photo - pod palety barw zdjęć.

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    Dzięki. No i pierwszy raz mam okazję widzieć Kolegę. Taki młody a już 18 lat doświadczenia Zatem czekam na archiwum.
    W zasadzie, to mam już ze dwadzieścia lat doświadczenia - zaczynałem karierę w detepie gdzieś jako szesnastolatek, ale nie pamiętam dokładnie kiedy więc dla pewności przyjąłem za początek założenie mojej pierszej firmy po ukończeniu 18-tego roku życia.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 05-04-2012 o 19:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    CMP/D współpracuje z oprogramowaniem do kalibracji monitorów firm trzecich, oraz z ArgyllemCMS (z którym współpracuje wszystko).

Różnią się kolorem i oprogramowaniem - Design pozwala optymalizować profil pod kolory spotowe (np. z pantoniarki), Photo - pod palety barw zdjęć.
    dzieki serdeczne

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów