Szukaj
A, czyli u nas. Znam![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Czornyj, od dziś masz u mnie ksywkę: "Prawdaaa"
Webinarium uważam za pożyteczne i pouczające.
Pozdrawiam barwnego Profesora![]()
fajnie webinarium szkoda tylko, ze musiales tak pedzic by sie zmiescic w czasie - webinarium z pol godziny dluzej powinno trwac jak nic![]()
Dzięki za webinarium. Sporo się dowiedziałem, ale faktycznie tematyka jest zawiła i 1.5h nie wystarczy żeby to ogarnąć.
Gdzie to znaleźć? Zarejestrowałem się ale nie ogarniam - http://www.xritephoto.com/ph_learnin...ebinarsarchive
red light, dark room...
Dzięki wszystkim za miłe słowo
Amadeusz - X-Rite zwykle chwilkę zabiera, zanim umieszczą nagranie w archiwum, jak tylko będzie dostępne, pod podlinkuję
marszull - wystarczy samo ColorMunki Photo/Design, nie ma sensu szaleć. Wprawdzie i1Display Pro troszkę lepiej sobie radzi z kalibracją monitorów, bo jest bardziej wyspecjalizowany pod tym kątem, ale z CMP też nie ma tragedii, która wymagałaby aż dołożenia 8 stów do i1Display Pro.
CMP/D współpracuje z oprogramowaniem do kalibracji monitorów firm trzecich, oraz z ArgyllemCMS (z którym współpracuje wszystko).
Różnią się kolorem i oprogramowaniem - Design pozwala optymalizować profil pod kolory spotowe (np. z pantoniarki), Photo - pod palety barw zdjęć.
W zasadzie, to mam już ze dwadzieścia lat doświadczenia - zaczynałem karierę w detepie gdzieś jako szesnastolatek, ale nie pamiętam dokładnie kiedy więc dla pewności przyjąłem za początek założenie mojej pierszej firmy po ukończeniu 18-tego roku życia.
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 05-04-2012 o 19:56
Skontaktuj się z nami