Zamieszczam pierwsze zdjecie w tym dziale i prosze o porady, co jest zle, co dobrze na co zwracac uwage itd. Z gory dziekuje za opinie i wskazowki.
Szukaj
Zamieszczam pierwsze zdjecie w tym dziale i prosze o porady, co jest zle, co dobrze na co zwracac uwage itd. Z gory dziekuje za opinie i wskazowki.
wyjarana bluzka , po za tym wg mnie zwykły pstryk .
FX
kolejne oburzenie świętego ignoranta. Weź pooglądaj trochę zdjęć bo zgadzam się z przedmówcą i to jest zwykły pstryk. Kadr, światło, fryzura... wszystko leży. Jak ci się podoba to ok. Popatrz na fotografie innych i zobacz jakie zdjęcia ci się podobają i spróbuj takie robić. Na forach niekoniecznie musi ktoś być zawodowcem (choć spore grano takich tu jest) by wiedzieć, że to jest zwykły pstryk. Nic tak nie uczy jak czytanie i podglądanie innych. Oburzenie schowaj w kieszeń, przełknij slinę i weź głęboki oddech.
powodzenia
Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...
Wszystko na NIE ,Kolory, kadr,przepały-na nosie i bluzce.
Myślę, że cenna. Przepał jak się patrzy, kadr średni, o fryzurze nie wspomnę. Zwykły przypadkowy pstryk, który wstawiasz i od razu pewnie liczysz na ochy i achy. Za kolegą Aikidudi - pooglądaj prace innych i jeśli faktycznie uważasz, że twoja jest równie dobra to nie mam więcej pytań![]()
Trochę tego...trochę tamtego...
Może łatwiej powiedzieć, co jest dobrze, tak na zachętę - bo źle jest cała reszta. Tak więc dobrze, że na zdjęciu jest ostrość na oczach.
PS. Na początku można się zniechęcić, jak Cię każdy krytykuje, ale potem jest fajnie, bo zaczynasz od siebie wymagać coraz więcej. Patrząc na siebie to po jakimś półtora roku oglądania forum mam wrażenie, że coraz lepiej mi idzie. Ale też raczej póki co niechętnie podchodzę do wrzucania swoich zdjęć na forum, bo profesjonaliści nawet już na niezłym zdjęciu znajdą jakiś szczegół, którego się nieraz nie zauważy samemu. W każdym razie dobrze jak się samemu rozpoznaje swoje błędy, to już połowa sukcesu. Druga połowa to nauczyć się jak ich nie popełniać. Tak więc nie zniechęcaj się![]()
D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.
http://www.warszawa-fotograf.pl/
Ja jako też amator jak Ty uważam, że zdjęcie było by lepsze gdybyś ustawił tak dziewczynę żeby nie mrużyła oczu, do tego fryzura mi się podoba : ) Postaraj się ja wykorzystać
I nie poddawaj się![]()
- FB -
Canon + szkła
Niestety za dziadziorem. Buzia choć urocza to prześwietlona a sama kompozycja kadru to zwykły pstryk na pamiątke.
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
Zdjęcie jest prześwietlone o 2 EV. Obie obróbki jakie sobie eksperymentalnie wykonałem, wykazały mniej więcej taką różnicę, z tym co akurat mi przypadło do gustu. Dodatkowo kadr jest... słaby. Ciąłbym go poziomo w połowie wysokości włosów, a dół minimalnie wyżej. Dodatkowo kompozycja i pozycja są bardzo statyczne. Wprowadziłbym do zdjęcia dynamikę poprzez obrót aparatu (a w obecnej postaci - kadru). Stylizacja zdjęcia na bardziej duszne, słoneczne, złoto-rdzawe zdaje się poprawiać jego odbiór. Chociaż wersja lekko odsaturowana i ze zredukowanymi zafarbami cieni, także nie wygląda źle. Z oryginału da się także uzyskać ładną wersję cz/b. Aktualnie nie jest najlepiej, ale przynajmniej brak fatalnej "natchnionej" obróbki, typowej dla początkujących.
Ogólnie tak sobie - sporo jeszcze do zrobienia pozostało. Na plus naturalna poza modelki oraz użycie długiej ogniskowej (choć tu by można otworzyć zupełnie przysłonę tego zooma). Na minus bardzo ostre światło oraz błędy w naświetlaniu, kompozycji i obróbce. Za wysoko na nogach. Zmrużone oczy.
Skontaktuj się z nami