Close

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 111

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karl
    PYTALEM SIE CZY JEST, LUB BEDZIE, DO KUPIENIA WERSJA BATERRYPACKA BEZ ELEKTRONIKI?
    To tak, jak byś kupił samochód bez silnika. Znaczy się battery pack bez komory na battery ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    To tak, jak byś kupił samochód bez silnika. Znaczy się battery pack bez komory na battery ?
    Ciezko uznac sprezynke i 2 styki (domniemana wersja bez spustu) za elektronike - nie popadajmy w paranoje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek
    Adaku. Sorry. Kocham Warszawę! Mam tam brata. Kocham tamtejsze kina, IMAX-a i KFC. A specjalnie dla Ciebie - bez żartów - same te
    No! I zeby mi to bylo ostatni raz bo bedziesz sie musial na centralnym pilnowac... A tak nawiasem mowiac to na kiego grzyba takie wielkie dyskusje? Nad gripem do D70 polowa forum juz sie rozplywala od poczatku roku, stad zrozumiale jest dla mnie ze jak ktos w miare rzetelny (jak to sie sam opisuje) dorwal go w lapki to i dokladnie go opisal. No i chyba plus. Jak zalatwil jeszcze za "dobre slowo" znizke to chyba jeszcze wiekszy plus. Jak komus nie pasi to w ramach wyzalenia moze napisac do przyjaciolki a nie nabijac sobie licznik bez sensu - takie jest moje zdanie.

A co do zasadnosci uzywania gripa to sam zdecydowalem sie na D100 w zasadzie tylko i wylacznie przez wzglad na na te wlasnie mozliwosc. Nooo do tego jeszcze troszke szpanu, sie wie W poprzednim aparacie - trabanciku - z gripem sie nie rozstawalem mimo iz nigdy nie zdarzaylo mi sie od jednego podejscia strzelic wiecej niz 100-150 fotek. Rak tez nie mam jak bochny chleba zeby koniecznie miec wielgasny aparat robiacy wrazenie - tak jest po prostu duzo wygodniej.

Peace + EOT

Domyślnie

[quote="Adak"]
    Cytat Zamieszczone przez Cichy

Plastikowe pudelko na 2 akumulatory ,w moim rozumieniu, nie podpada raczej pod elektronike
    A dojasniajac dla niezorientowanych, chodzilo oczywiscie o wersje bez swiatlowodu, spustu, i elektroniki ktora steruje dioda swiecaca w tenze swiatlowod (o ile wystepuje tam jakas elektronika a nie jeden stycznik podlaczony kablem do zasilania diody).
    Prosciej juz nie potrafie

pozdrowienia

Witold

Oszczędny w słowach
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Wiec moje spostrzezenia co do gripa......

1.Jakosc wykonania dosc tandetna a mozna i pokusic sie o stwierdzenie ze bardzo jak na taka kase.
    2.Ten kabelek to nieporozumienie strasznie mi to przeszkadza i denerwuje..wkoncu go wyrzuciłem bo nie mogłem wytrzymac.
    3.Spustu umieszczonego na gripie nie uzywam bo jego działanie to tez nieporozumienie.

Dlaczego zatem wyrabałem kase na tego gripa??

Głownym powodem jest lepszy chwyt strasznie lubie sobie go nosic trzymajac własnie za grip....2 sprawa to ergonomia podczas pracy z 80-200 D ED i SB-800 w duzym stopniu uległa poprawie.......praktycznie zapomniałem o czyms takim jak (nie moge focic bo aku padło) 2xaku robi swoje a nawet jak one padna to w plecaczku czeka 6x2500

Pomimo tego ze w dalszym ciagu uzywam normalnego spustu nie załuje wdanej kasy poniewaz ergonomia znacznie sie poprawiła.....gdyby tylko był lepiej zrobiony mniej luzow to byłoby gites ocena koncowa dostateczny z +

Domyślnie

Narzekacie. Fajna sprawa ten grip, szkoda, ze tak późno się pokazał

Zrobiłem parę fot:

Domyślnie

mam pytanie czy używając tego gripa zmieniłeś sposób trzymania aparatu i trzymasz go inaczej niż w avatarku?
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sinner
    mam pytanie czy używając tego gripa zmieniłeś sposób trzymania aparatu i trzymasz go inaczej niż w avatarku?
    Po to między innymi jest Generalnie nikt nie powiedział, że kupiłem go (je) na własny użytek

Domyślnie

Cichy, zdjecia sie nie otwiera - przynajmniej mi ...

Tak sie napalilem na tego gripa na poczatku, ale widzac go teraz i wczesniej dochodzac do pewnych wnioskow oraz dajac sobie troche czasu na refleksje, zwazajacna na dosc tandetne wykonanie tego gripa zastanawiam sie czy warto wywalic na niego 439 zl? Ten kabelek rzeczywiscie mogli zrobic nieco inaczej gdyz bardzo latwo przypadkowo go zerwac i wg. mnie mogli go zrobic krotszym i przylegajacym do obudowy aparatu. Reasumujac nie jestem pewien czy cos takiego jest mi niezbedne zlaszcze gdy jest wykonane dosc nieudolnie w stosunku do ceny, ale moze jak troche spadnie wtedy sie zdecyduje.

Domyślnie

i dla wlascicieli D70s zrobic w pelni uzytkowy
    majac D100 nie mam tego problemu a nawt mam mikrofonik w gripie ( tez sie zastanawiam na cholere
    ale w temacie - jestem pewien ze do D70s zaraz pojawi sie nowsza wersja tego gripa
    a nie zdziwie sie jak Nikon wreszcie sam cos wystruga - sadze ze ta Delta dotarla do Nikona
    i paru gosci musialo se zrobic sepuku za brak inicjatywy na rynku
    PS
    zagladnijcie do D70s w miejsce na batrie - nie ma tam czasem jakiegos wolnego styku ?
    ale zasiałem
    PS2
    odnosnie "zbyt dokładnej recenzji" - a co powiecie na opisy DataBanków ?- sam zamiesciłem
    dosc dokładny ze zdjeciami - tago oczekuje po tym forum - dokładnych precyzyjnych informacji
    bardzo przydatnych dla wielu - wiem bo sam odpowiadalem na dziesiatki pytan a isam zadawałem wiele zanim kupiłem...
    a MM nie płaciło mi za recenzje

[ Dodano: Pią Cze 24, 2005 1:24 am ]
    coby nie mial on luzow
    luzy udalo sie uzyskac Nikonowi w fabrycznym gripie do D100 za 1800zł
    wiec jak widac nie tak łatwo zrobic bez luzów http://www.digitaldingus.com/d100lounge/mbd100.html

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów