Close

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 111

Domyślnie Re: Grip Delta do D70.

Czy ja się czepiam?

Cytat Zamieszczone przez admin
    Producent deklaruje wykonanie ok. 2000 zdjec na obu akumulatorach badz dokladnie tej samej ilosci zdjec na bateriach AA. To bardzo dobry wynik...
    Po przeczytaniu tego zdania osoby nieświadome lub nie umiejące policzyć do dwóch , a posiadające D70, mogą pomyśleć, że to tajemnicze urządzenie to namiastka perpetum moble, że 1+1=3
    I to się nazywa wartość dodana (podstępnie?) przez producenta.

Ile juz razy widzialem na warsztatach i plenerach smutnych fotografistow ktorzy zapomnieli doladowac aku, bo taka byla wczoraj impreza
    i dlatego bezpieczniej nosić drugi naładowany aku w kieszeni
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Moim zdaniem recenzja rzeczowa i konkretna. Sa za, sa przeciw. Tematu sposnoringu nie bede poruszac bo szkoda klawiatury. kazdy kogo temat interesuje moze juz sobie po tych postach wyrobic zdanie. Nie ma obowiazku kupowania . Nie kazdemu grip potrzebny.
    A co do szczegolow ile wytrzymuje bateria- jesli ktos uzytkuje D70 to sam wie .
    A gripa dokupuje kots, kto D70 juz ma.
    Ciesze sie. ze powstal ten watek . Oby wiekszej liczbie osob chcialo sie opisywac swoje dowiadczenia i dzielic sie z innymi. Zyska na tym i forum i uzytkownicy .
    Ja zyskalem 400 zl , bo wiem, ze grip w takiej postaci mi sie nie przyda

Domyślnie

UWAGA - dochodzę powoli do formy - trochę długie!

Cytat Zamieszczone przez Paradox
    Moim zdaniem recenzja rzeczowa i konkretna.
    Oby wiekszej liczbie osob chcialo sie opisywac swoje dowiadczenia i dzielic sie z innymi. Zyska na tym i forum i uzytkownicy .
    Pozwolę się podpisać pod powyższymi słowy!
    Oby więcej takich "sponsorowanych" te(k/s)tów, a naprawdę dużo się dowiemy!
    To chyba nietrudno zrozumieć, że Piotr jako jeden z Naszych nigdy nie pozwoli sobie na to, żeby dla kilku srebrników , wcisnąć nam kit (chyba, że z zestawu ), bo życie szybko by go... użyję modnego ostatnimi czasy słowa...ZWERYFIKOWAŁO
    Cytat Zamieszczone przez fiorel
    To chyba jedna z ostatnich rzeczy jest potrzebna D70tce.
    Zapomniałeś chyba wpisać pomiędzy dwa słowa "jest" i "potrzebna", trzecie "mi"
    Przy okazji, jeżeli możesz, to proszę wymień akcesoria które uważasz za najbardziej potrzebne D70tce.
    Proszę o to, bo przymierzam się do kilku zakupów, a z powodu ograniczonych środków, wolałbym nie wyrzucić pieniędzy w błoto!
    - bardzo obszerny opis z linką do strony producenta, zniżka dla forumowiczów + zdjęcia i ogólna zachęta do kupowania - odkąd czytam forum nie widziałem tak obszernego opisu żadnego z akcesoriów. I czy jest to tak ważny wątek żeby był przyklejony??
    Myślę, że gdybyś wiedział ile razy temat gripa powracał na forum, ile razy były podrzucane linki do różnych wiadomości na ten temat, to może zmieniłbyś trochę sposób wyrażania swoich emocji w tym temacie - na razie prezentujesz postawę "My wiem co dla was towarzyszu jest najlepsze"
    Żeby była jasność, to każdemu według jego potrzeb i możliwości. Nikt nikogo w tej materii, nie jest w stanie do niczego zmusić, no i każdy powinien oczywiście mieć swój rozum (lepszy lub gorszy... ale to już w większej części sprawa natury i w mniejszej naszych starań).
    Kupując D70 kierowałeś się jak rozumiem li tylko własnymi testami, mniemam, traktując wszelkie testy jako sponsorowane!
    Mógłbyś od czasu do czasu podzielić się doświadczeniami, popartymi np. zdjęciami i opisem - myślę, że większość z pewnością to doceni!
    Dodam, że grip, jak na razie, też mi nie jest potrzebny, no ale kogo w końcu to obchodzi!
    Dzięki testowi Piotra już mniej więcej wiem o co chodzi, a jeżeli będzie coś nie tak po dłuższym czasie użytkowania, to z pewnością się z nami podzieli tą wiedzą - czyli kupując nowość, jak to zwykle niesprawdzoną w praniu, zaryzykował parę stówek, nawet jeżeli był to zakup kontr... "sponsorowany"
    A to wszystko żeby aparat lepiej w dłoni leżał, trochę śmieszny argument jak za 400 złoty, ja noszę w kieszeni zamiennik EN-EL za 35 zeta wielkości pudełka oda zapałek, nie wiem też co to za okazja żeby bez możliwości doładowania robić 2000 zdjęć. Więkzośc zdjeć robię w pionowyn kadrze i brak gripa też mi nie przeszkadza.
    Po co w samochodzie duży zbiornik?, skoro co klika(naście) kilometrów są stacje benzynowe... ale czasami trzeba pojechać dalej.
    Pójdę nawet dalej...po co kierownica i wspomaganie, skoro większość czasu jeździmy po prostej?!

Małe OT
    Jak zawsze, z tego co widzę, temat gum wszelakich cieszy się dużym powodzeniem... ku mojej nieukrywanej radości, u braci fotografistów też!
    A co do poniższej informacjii:
    Co do gumy miedzy korpus a BP, uzylem detki rowerowej Nie ma sladu po zadnym luzie.
    Mam zasadnicze pytanie, czy ma znaczenie marka roweru od którego ww. gumę należy zapożyczyć? No i jaka oczywiście średnica, bo jej znaczenie w życiu, mimo wszystko jest czasami mocno niedoceniane?
    Cytat Zamieszczone przez Adak
    Swoja droga lekka paranoja, ze trzeba podladac kawalek gumy, coby nie mial on luzow.
    Na cale jego szczescie akumulatorki laduje sie z tylu, a nie z gory...
    Mnie uczono, że w innym celu ten rekwizyt, że tak powiem bardziej zapobiegawczym powinno się stosować, ale żeby w celu eliminacji luzów... ciekawe... może spróbuję pod tym kątem - zdjęć z testów raczej nie obiecuję, może inny z forumowiczów, znany z zaintereowań tą dziedziną fotografii coś sfoci albo podepnie z archiwum!
    A te akumulatorki, to... to po co... się ładuje...z boku...
    Kiedyś Słodowy w niedzielny poranek coś tam mówił o magnesie i szprychę z felgi pkazywał jak wyjąć... no ale to przed wojną było...
    A teraz ta wszędobylska mechanizacja
    Można by rzec nawet, że "KOŃ TO PRZEŻYTEK!" - o Jezu!
    Cytat Zamieszczone przez Adak
    Rozumiem - akurat fajnie jak korpus jest sztywny i ja to w pelni rozumiem
    Dobrze prawi, od razu widać, że "mocno siedzi" w temacie!
    Cytat Zamieszczone przez ALF
    admin, dzięki za pomysł z dętką ja też nie lubię najmniejszych luzów na gripie jak całość waży ponad 3kg
    No widzę, że cóś mnie jednak ważnego ominęło, bo tutaj prawie wszyscy już po testach... a ja dopiero mam zamiar
    ... 3 kg... dopiero teraz zauważyłem - no comments and full respect!!!
    Cytat Zamieszczone przez wigi
    Czy ja się czepiam?...
    ...osoby nieświadome lub nie umiejące policzyć do dwóch , a posiadające D70, mogą pomyśleć...
    Jedno z drugim zdecydowanie się wyklucza, ten typ osób tego nie robi, bo nie lubi bólu!

ALE SIĘ ROZPISAŁEM!!!
    No to podpadłem już prawie wszystkim - miłego weekendu!
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
    ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!

Domyślnie

ddMON w swojej szczytowej formie. Wybaczcie ze nie na temat ale jestem jak zwykle pod wrazeniem. Usmialem sie setnie. Nie wierze Darku abys komus podpadl tym tekstem, chyba ze obciaza Cie za czyszczenie ekranow, jak ja!

fiorel
    Gość

Domyślnie

ddmon a jaką propoujesz kartę na 2000 nefów??

Domyślnie

Ja zaproponuje data bank, bedzie najlepszy. Spokojnie zmiesci krotnosc tej liczby

OT - ladna stopka fiorel

Domyślnie

fajna dyskusja
    nawet gdyby to był sponsoring to co komu do tego tym bardziej jeśli ktoś by to kupił i okazałoby się to niezgodne z opisem to miałby prawo wysunąć pretensje ale jak nie chce kupić to niech nie krytykuje
    grip głownie jako dodatkowe źródło zasilania moim zdaniem jest to nieporozumienie , jak dla lepszego trzymania to już lepiej ale tu znowu nieszczęsny przycisk-pilot tak więc robienie pionowych zdjęć chyba nie jest przez to ułatwione
    zastanawiałem się nad kupnem tego urządzonka ale po tych opisach to chyba musiałbym zobaczyć to live żeby zdecydować , w kolejce czeka 50 -tka i jakieś macro więc chyba na razie nie ... chyba że ktoś by miał to ustrojstwo w pobliżu lubelskiego
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Powiedzialbym, ze fajna pyskowka, a nie dyskusja.
    Jeden czlowiek zakwestionowal sensownosc posiadania takiego baterypacka (nie bede uzywal okreslenia grip bo nim po prostu nie jest ) a rzucilo sie na niego stado znajomych i przyjaciol krolika
    Do tego chyba sluzy to forum, zeby ludzie wyrazali swoje ROZNE opinie, a nie zeby istniala jedna, akceptowalna przez zainteresowanych tematem, linia twardoglowego myslenia
    Osobiscie zastanawialem sie nad kupnem tego ustrojstwa (o baterypacku mowa oczywiscie ), ale jedynym zastosowaniem jakie widze dla siebie to rzeczony baterypack i wygodny uchwyt przy dlugich i ciezkich szklach, bo o zastosowaniu tego spustu bez AF raczej nawet nie mysle
    Czy ktos z osob (admin np.) posiadaja informacje czy ktos planuje sprzedaz wersji bez swiatlowodu i elektroniki (oczywiscie nieco tanszej )

pozdrowienia

Witold

Domyślnie

Zaczne od tego ze urzadzenie to jest przede wszystkim gripem od angielskiego grip - chwycic, uchwyt. Tak wiec jest nim w 100% O kroliku pomilcze bo to nie forum przyrodnicze. Do sedna. Grip jak dotad produkuja (wedlug mojej widzy) dwie firmy. Pierwsza to Harbotronics ktorego reklamowke masz w stopce strony tutaj: http://www.digitalreview.ca/cams/Nik...sRebelXT.shtml lub tutaj: https://www.harbortronics.com/news.htm - cena okolo 600 zlotych. O drugiej przeczytales powyzej. Oba wyzwalaja migawke w identyczny sposob, przenoszac swiatlowodem impuls na diode IR-da, z tym ze Harbotronics'a wyposazono dodatkowo w gniazdo wezyka elektronicznego. Na stronie firmy masz zdjecia.

Domyślnie

Chyba wyrazilem sie niezbyt jasno i wyraznie, wprowadzajac Cie w blad, wybacz najmocniej, nie pytalem sie o ile tansze urzadzenie polecasz, gdzie znajde konkurencje, jaka jest historia wypowiedzi na tym forum, jak to jest zbudowane i takie tam... (Tu na tym forum jest funkcja szukaj - polecam)
    PYTALEM SIE CZY JEST, LUB BEDZIE, DO KUPIENIA WERSJA BATERRYPACKA BEZ ELEKTRONIKI?

pozdrowienia
    Witold

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów