Ma nie wieksze niz F80 z MB-16. Ja jestem po prostu wyjatkowo upierdliwy i usunalem najmniejszy luzSwoja droga lekka paranoja, ze trzeba podladac kawalek gumy, coby nie mial on luzow.![]()
Szukaj
Ma nie wieksze niz F80 z MB-16. Ja jestem po prostu wyjatkowo upierdliwy i usunalem najmniejszy luzSwoja droga lekka paranoja, ze trzeba podladac kawalek gumy, coby nie mial on luzow.![]()
Rozumiem - akurat fajnie jak korpus jest sztywny i ja to w pelni rozumiemZamieszczone przez admin
![]()
admin, dzięki za pomysł z dętkąja też nie lubię najmniejszych luzów na gripie jak całość waży ponad 3kg
![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
a ja poproszę o wytłumaczenie, w jaki sposób D70 ma zrobic 2000 zdjęć na dwóch akumulatorkach, skoro na jednym robi ok. 500? Cudowne rozmnożenie?![]()
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Może 2 "bateryjkom" jest raźniej i dają z siebie więcej....
Pewnie to kwestia marketingowa.... zależy w jakich warunkach zestaw testowany, jakiej jakości aku...itp
Pozdr. Darek
D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX
Mam nadzieje ze nie wymagasz ode mnie tlumaczeniaPonizej skan z instrukcji:
To tylko dane producenta (dla mnie mało wiarygodne) pełniące raczej funcję marketingową. Ale nawet nie to jest ważne.
Dwa akaumulatorki pozwalają zrobić w przybliżeniu dwa razy więcej zdjęć niż jeden akumulatorek. Zachwycanie się 2000 zdjęc podanymi przez producenta gripa to wg mnie przesada.
Rzetelniej byłoby podać, że to urządzenie (i 2 akumulatorki) umożliwia zrobienie 2 razy więcej zdjęc niż używjąc jednego akumulatorka. Albo też dodać, że te 2000 to przy założeniu, że jeden akumulatorek umożliwia zrobienie 1000 zdjęć (i tu raczej większość forumowiczów się uśmiechnie).
Ogólnie chodzi mi o to, że nie ma co się podniecać liczbami podanymi w instrukcji, tylko pomyśleć logicznie.
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Wigi, czy to oznacza ze mamy sie nie podpierac danymi prodecenta? Kto sie tym podnieca? Dla mnie sto razy wazniejszy jest fakt ze moge tam wepchnac 6 baterii lub akumulatorow i pracowac na nich gdy padnie mi dedykowane aku. Ile juz razy widzialem na warsztatach i plenerach smutnych fotografistow ktorzy zapomnieli doladowac aku, bo taka byla wczoraj impreza![]()
wigi, mylisz się...są bardzo wiarygodne, ale...dla idealnych warunków...zakładając, że używasz kita, nie wieje wiatr, jest stała temperatura itd...
ostatnio przyglądałem się mojej pompie wodnej w oczku...wydajność 3600l/h, ale na poziomie! bo już przy podniesieniu słupa do 1m jest 2500l/h :P i te dane producenta są do sprawdzenia w praktyce, więc producent pisze prawdę tylko użytkownik nie doczytał reszty napisanej mniejszym drukiem z tyłu pudełka albo instrukcji![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Bosze ludzie, ale wy sie czepiacie szczegolow.
Czlowiek opisal produkt to zamiast mu podziekowac posadzili go o kryptoreklame najpierw sklepu, pozniej producenta. W ten sposob niedlugo nikt nie bedzie sie dzielil uwagami na temat sprzetu bojac sie publicznego linczu...
Skontaktuj się z nami