Close

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 111

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek
    [...](tym razem z Wilanowa, ech ta Warszawa...) [...]
    No nie, a gdzie emotikonka?

A co do zelaznych rak - ja tam nie narzekam na moje, ale pionowy spust ubostwiam - jak cos wazy ~2.5kg i trzeba to trzymac (wiszac) za poziomy chwy, pionowo, to ja dziekuje...
    Oczywiscie POMIMO trzymania szkla lewa reka - po kilku minutach wieszam to wszystko na szyi i rozluzniam nadgarstek...

Domyślnie

Jacku, niestety pionowy spust to wielce klopotliwy element, bo faktycznie sprowadza sie do kazdorazowego uruchomienia funkcji pilota z menu klawiszowego aparatu. Dodatkowo przycisk jest jednofunkcyjny wiec wyostrzanie rowniez nastepuje funkcja RC (remote control). Osobiscie nie korzystam z tego przycisku, przedkladajac wygodniejszy uchwyt nad wszystko inne co oferuje badz czego nie oferuje ten grip.

Adik, zatrzaski sa po prostu duze i przypominaja stare wlaczniki w zabawkach. Wedlug mnie najmniej dopracowany element zestawu. Rzuc okiem na zdjecia. Co do szczeliny na klapke baterii. Tak, jest maly luz choc nie slychac zaslepki w srodku. Ja juz opracowalem kilka usprawnien, wsrod nich cieniutka gumke miedzy korpus i BP (nie mam juz zadnego luzy) oraz zalatwilem sobie piekna karbowana gume na dolny uchwyt. Zniknal tez duzy napis on/off na boku BP.

Chcialbym aby Nikon wzial obie do serca narzekania uzytkownikow i nigdy wiecej nie popelnil bledu D70 i pochodnych w zakresie braku tak waznego akcesoria...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Adaku. Sorry. Kocham Warszawę! Mam tam brata. Kocham tamtejsze kina, IMAX-a i KFC. A specjalnie dla Ciebie - bez żartów - same te
    Pozdrawiam wszystkich.Jacek.
    D 70 + 18-70 + 70-210/1:4-5,6 D + SB 800 + SB 26 + F 90 X

Domyślnie

Piotrze, powiedz mi, jak robisz zdjęcia pionowe nie korzystając z przycisku w gripie? Chodzi mi o układ rąk, jedną ręką trzymasz obiektyw a drugą nadal wykręcasz mimo BP? Jeśli tak to nie jest jeszcze trudniej ze względu na większą masę aparatu? Pytam poważnie, to nie jest prowokacja . Będę mógł jutro w południe wpaść do ciebie i obejrzeć to urządzonko? (będę na Piotrkowskiej parę numerów wcześniej to mógłbym podejść)
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

Piotrze jaka karbowana gume ??Dawaj fotke ))
    | N D200 | | 28-70/2.8 | | 70-200/2.8 VR| | SB-800 |

Domyślnie

Deep, faktycznie jest trudniej. Aparat odkrecam w lewa strone, prawa reka w gorze (z lokciem wysoko a nie przy ciele). Z 80-200 trzymam za obiektyw z krotszymi zoomami podpieram dol aparatu (tu juz BP pomaga z uwagi na szeroka podstawe). Jak napisalem wczesniej kompromis miedzy lepszym uchwytem aparatu a minusami Zreszta pionowe kadry w moim przypadku sa sladowe (kilka procent). Jestem do Twojej dyspozycji. Mam troche zajec jutro ale postaram sie podjechac na Piotrkowska. Daj znac: 603 505 625

Adiku, uzbroj sie w cierpliwosc. Dostane ja w sobote. Guma ma karbowana powierzchnie antyposlizgowa (garby jak w D2X-ie ). Co do gumy miedzy korpus a BP, uzylem detki rowerowej Nie ma sladu po zadnym luzie.

Domyślnie

Jak już będę wiedział o której będę w okolicy to przekręcę. Opisałeś precyzyjnie i jestem w stanie to sobie wyobrazić ale najlepiej samemu przećwiczyć jak jest taka możliwość. Jeszcze raz dziękuję i do zobaczenia.
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek
    Adaku. Sorry. Kocham Warszawę! Mam tam brata. Kocham tamtejsze kina, IMAX-a i KFC. A specjalnie dla Ciebie - bez żartów - same te
    Wiedzialem

A co do Gripa - byc moze w sobote tez go obejrze, dzieki jednemu z forumowiczow i sam zdam realcje.
    Ciekaw jestem, a jednoczesnie...

No nie wiem - dam znac

Jakby mi sie skonczyla sesja to mialbym co przerabiac

Swoja droga lekka paranoja, ze trzeba podladac kawalek gumy, coby nie mial on luzow.
    Na cale jego szczescie akumulatorki laduje sie z tylu, a nie z gory...

Domyślnie

nie kapuje po co tyle gadania ???

Chesz kupujesz nie to nie kupujesz chyba to jest proste . Dla jednego to jest badziewie dla drugiego to coś na co czekał od dawna .
    ......co ja moge wiedziec o foceniu ...NIC

Domyślnie

Kacperku jak bedziesz w Krakowie to mozemy sie umowic jesli tylko bede mial czas. Napisz kiedy!
    Pozdrawiam Karol

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów