Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: D70 Problem!

Domyślnie D70 Problem!

Czesć, mam problem z jakością zdjęc które robi mój aparat. W sumie niedawno zaczęłam przygodę z lustrzankami i jestem ciemna w tym temacie. Aparat robił wcześniej zdjecia o normalnych kolorach, a teraz robi takie jak to z linku poniżej. Dodatkowo czasami mówi że karta jest niesformatowana i tak się zastanawiam, czy to może wina karty i kupienie nowej coś załatwi? Czy może wystarczy cos zmienić w ustawieniach, czy, nie daj Boże, aparat jest do serwisu, albo do wyrzucenia?
    To jest właśnie to zdjecie, dodam że robiłam je w pokoju pełnym słońca i barwy nie wyglądyły w rzeczywistości tak jak na zdjęciu.

http://zapodaj.net/d71c7e16d807.jpg.html

Domyślnie

Hm, EXIF wygląda też dziwnie, jaki obiektyw był podpięty w trakcie robienia zdjęcia? Aparat nie upadł albo nie był "utopiony" ?

Domyślnie

Nikkor AF 35-80mm 1:4-5.6 D. Aparat upadł kiedyś, ale potem przez 5 miesięcy robiłam nim normalne zdjęcia.

Domyślnie

Zrób twardy reset aparatu. Chyba gdzieś pod spodem jest przycisk /poszukaj w instrukcji/. Wszystkie ustawienia zostaną przywrócone do fabrycznych.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Już robiłam i bez zmian. A może być przyczyną tego uszkodzona karta pamięci?

Domyślnie

Raczej nie wygląda to na uszkodzenie karty pamięci... Widać, że EXIF źle zapisany, wygląda na poważniejszy problem... Ale dla własnego spokoju włóż inną kartę i sprawdź. Przy okazji wrzuć nam RAWa

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów