Close

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 93

Domyślnie

Kwestia przyzwyczajenia również. Wczoraj dończyłem jedną z "powieści" Łukianienki podróżując autobusami przez dwie godziny. Przede wszystkim uciążliwy bywa błyszczący ekran. Ale po pewnym czasie już ręce automatycznie wyszukują właściwego kąta, ciało też lekko ruszamy i odbicia się niweluje w zadowalającym stopniu.
    Mnie trochę coś innego momentami drażni, ale to raczej kwestia aplikacji i będę rozważał zmianę - jest ich dużo na szczęście. Chodzi o rozmiar czcionek i ich krawędzie. Oraz powiększanie. Do dłuższego czytania czcionka nie może być po prostu skalowana, bo nie wygląda to najlepiej.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 27-03-2012 o 13:26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Jedyne czego, to nie widzę czytania na tym książek. Nawet w normalnym oświetleniu biurowym ekran daje po oczach. Nie chce myśleć co by się działo w gorszym oświetleniu. Po trzech stronach chyba by mi wypłynęły oczy i byłoby po zawodach.
    W takim wypadku polecam zmniejszenie podświetlenia ekrau, o wiele przyjemniej się czyta.
    Lub w większość programów do PDF (bo w tym chyba będziesz czytał) ma tzw. tryb nocny z mały kontrastem.

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Kwestia przyzwyczajenia również. Wczoraj dończyłem jedną z "powieści" Łukianienki podróżując autobusami przez dwie godziny. Przede wszystkim uciążliwy bywa błyszczący ekran. Ale po pewnym czasie już ręce automatycznie wyszukują właściwego kąta, ciało też lekko ruszamy i odbicia się niweluje w zadowalającym stopniu.
    Mnie trochę coś innego momentami drażni, ale to raczej kwestia aplikacji i będę rozważał zmianę - jest ich dużo na szczęście. Chodzi o rozmiar czcionek i ich krawędzie. Oraz powiększanie. Do dłuższego czytania czcionka nie może być po prostu skalowana, bo nie wygląda to najlepiej.
    Co do "lustra" to polecam folie glasser matową na ekran.
    Odblasków brak o wiele lepiej "prowadzi" się palcem po ekranie + ochrona ekranu.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Tomku, zerknij jeszcze na sprzęt o nazwie Nokia Booklet 3G. Jest dość ślamazarne w działaniu w porównaniu z laptopem, ale bez problemu da się na tym pracować czy obejrzeć film, bateria trzyma około 9 godzin, ma WiFi, 3G, GPS, USB, HDMI, tryb samolotowy, solidną, aluminiową obudowę i można to ustrojstwo kupić za mniej niż 1000zł (używane). Do tego chłodzenie pasywne - jedyne, co wydaje jakikolwiek odgłos to twardy dysk.
    Mam i polecam.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Dzięki Mikołaj. Trochę ciężkie tylko to jest, a do tego jeszcze dochodzi waga zasilacza. Nie mniej jednak obejrzę.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Wracając do tematu, kupiłem sony s. Wersję bez modemu 3g i z 16 GB pamięci. Nie jest może tak szybki jak iPad, ale mam jakąś wewnętrzną niechęć do zamkniętych systemów. Pisanie może nie jest tak rewelacyjne jak na japku, ale nie jest źle.
    Dziękuję wszytskim za porady.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Ja również dziękuję za ten wątek, bo mnie zmobilizował do ruszenia dupska i też kupiłem dzisiaj tablet. Tylko jabola dla odmiany.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Kurde, to dziwne - wczoraj byłem w jakimś ispocie czy jak tam się to zwie - porównywałem 2 i 3 na swoich zdjęciach na blogu no i różnica była, faktycznie. Tyle, że dokładnie na odwrót... na 2jce były dziwne zafarby, 3jka wyglądała tak jak u mnie na NECu. O co kaman?
    Nie wiem czemu tak u Ciebie to wyglądało. Mój ipad2 ma taki WB jak powinien mieć, poszedłem do salonu Tio i tam mi powiedzieli że żółty zafarb w ipad 3 to powszechna rzecz, i z opinii innych kupujących wychodzi że nieodosobniona.
    ;]

Domyślnie

Mam iPad2 wifi+3G 64GB polecam. Przed zakupem zastanawiałem się czy do czegoś innego niż tylko pokazywaczka portfolio się przyda. Po pól roku użytkowania nie wyobrażam sobie życia bez niego
    D3s+D700 | Kilka Nikkorów | CX240 i mały Apple

Domyślnie

Jak klienci reagują na prezentacje zdjęć na ipadzie? Też chcę m.in w tym celu kupić...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziubol Zobacz posta
    Mam iPad2 wifi+3G 64GB polecam. Przed zakupem zastanawiałem się czy do czegoś innego niż tylko pokazywaczka portfolio się przyda. Po pól roku użytkowania nie wyobrażam sobie życia bez niego
    Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Jak klienci reagują na prezentacje zdjęć na ipadzie? Też chcę m.in w tym celu kupić...
    Też głównie do tego kupiłem (dodatkowo filmy w podróży) i gdy pokazuje swoje PF w taki sposób to ludzie bardzo entuzjastycznie podchodzą do tego
    No i na + jest fakt że w ten sposób mamy cały czas aktualne swoje PF bez dodatkowych kosztów
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów