Close

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 93
    Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Jezeli mialbym polecac tablet, to pewnie bylby to Lenovo ThonkPad Tablet, ale jest to propozycja sporo przekracajaca budzet i zapewne oferujaca duzo rzeczy ktore beda zbedne.
    Można prosić o parę zdań opinii o tych "zbędnych" rzeczach w TP Tablet?

... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Np pen input - dla przedstawionego tutaj zastosowania bedzie calkowicie zbedne. Dla mnie super sprawa do notatek, mimo ze nie sprawuje sie wybitnie.
    TP tablet mialem okazje pomacac tylko kilka razy, ale od poczatku ma sie wrazenie ze to raczej troche "powazniejsze" urzadzenie do pracy. Spory zestaw aplikacji wrzucony przez lenovo ( przynajmniej w tym co ma znajomy - przywiezionym z USA ), spora ilosc portow. Jest ciezki i ma sredni czas pracy na baterii, to z wad.
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 27-03-2012 o 00:22
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Właśnie testuję pisanie z iPada. Faktycznie pisze się nieźle, no moze trochę spowalnia pisanie, stosowanie polskich znaków, ale w sumie nie jest źle. Jedynie spacja jest nieco za wysoko żebym w nią odruchowo trafiał kciukami. Podejrzewam jednak, że to kwestia przyzwyczajenia. Poza tym obsługa bardzo intuicyjna, ale to chyba zaleta wszystkich japkowych systemów.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Netbook odpada bo te komputery to z zasady badziewia na procesorze zwykle nieogarniającym nawet WinXP i Firefoxem z 5 otwartymi zakładkami. Pakowanie się w taki sprzęt to moim zdaniem strata kasy bo komfort używania jest raczej marny.

Tablety są spoko. Mam na codzień iPada i mimo, że nie znoszę Apple i tej ich chorej filozofii zamkniętego systemu, braku normalnego usb czy cytnika (trzeba kupić kostke lol) to da się jednak z nim żyć a czytanie, przeglądanie internetu i pisanie wychodzi na nim naprawdę dobrze. Komputera jednak nigdy nie zastąpi.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Właśnie testuję pisanie z iPada. Faktycznie pisze się nieźle, no moze trochę spowalnia pisanie, stosowanie polskich znaków, ale w sumie nie jest źle.
    Niech Pan, trzymając palec na klawiszu, lekko poruszy do góry. Polski znak diakrytyczny pojawi się od razu.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 27-03-2012 o 10:45
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

To już wiem, ale przyzwyczajony jestem do naciskania ALT i klawisza literowego. Sposób wklepywania pliterek w iPadzie wymaga zmiany przyzwyczajenia, a to jak wiadomo wymaga z kolei czasu.
    Natomiast to co jest złe, to edycja już wpisanego tekstu, próba trafienia kursorem w dane miejsce zabiera tyle czasu, że łatwiej jest cały wyraz od nowa napisać, niż wymienić jedną tylko literę.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Z tym akurat nic nie zrobisz i edycja tekstu w Apple jest daleko za tym co oferowała Nokia w edytowaniu notatek jeszcze przed Symbianem. Tutaj nie da się jakoś intuicyjnie operować tym kursorem. trzeba wymazywać całe wyrazy jak się zrobi literówkę.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    To już wiem, ale przyzwyczajony jestem do naciskania ALT i klawisza literowego. Sposób wklepywania pliterek w iPadzie wymaga zmiany przyzwyczajenia, a to jak wiadomo wymaga z kolei czasu.
    Natomiast to co jest złe, to edycja już wpisanego tekstu, próba trafienia kursorem w dane miejsce zabiera tyle czasu, że łatwiej jest cały wyraz od nowa napisać, niż wymienić jedną tylko literę.
    Tomku jak chcesz jedna literę w wyraźnie zmienić to przytrzymujesz palec na ekranie i przesuwasz
    Co do polskich znaków to słownik często sam poprawia.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    Tomku jak chcesz jedna literę w wyraźnie zmienić to przytrzymujesz palec na ekranie i przesuwasz
    Co do polskich znaków to słownik często sam poprawia.
    Potwierdzam,
    Podmiana pojedynczych literek opisaną powyżej metodą jest prosta, latwo się jej nauczyć. Wystarczy przytrzymać palec na ekranie i jak pojawi się lupka to mozna zobaczyć niebieski kursor. Następnie , nawet w przypadku długich wyrazów, wystarczy nie odrywajac opuszka palca "masować" ekran aby ustawić kursor tam gdzie się chce. Natomiast auokorekta jest tak wkur..., że ją całkowicie wyłaczyłem.

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów