Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 93

Domyślnie

A ja mam takie pytanko, czy tablet nada się do zgrywania zdjęć z kart na zleceniu ? i czy nie będzie problemów z ipad-em przy zgrywaniu ich z tabletu na PC ?
    Wybaczcie ale nie znam się za bardzo na tym a zastanawiam się nad takim wykorzystaniem tabletu
    Pozdrawiam
    Karina

Domyślnie

Do zgrywania zdjęć to lepiej kupić używanego netbooka za 400-500zł...

Domyślnie

Co to znaczy zgrywaniem zdjec na tablet? Jezeli chodzi o pamiec wewnetrzna tabletu, to jak dla mnie w wiekszosci przypadkow jest zbyt mala ( 64GB jeszce sie broni, az do momentu kiedy ktos nie zacznie robic slubow d800 bez kompresji rawow )
    Zgranie zdjec na tablet - ok. Zgranie spowrotem na komputer - zalezy od tabletu. Sa aplikacje udostepniajace taka opcje na niektore tablety ( jak wspomniany app na ipadła ).
    Zgrywanie zdjec karta - tablet - dysk przenosny, zazwyczaj jest mozliwe, aczkolwiek nie mozna oczekiwac super hiper predkosci. Mozliwosc przegladania zdjec na tablecie w trakcie zgrywania jest jednak zaleta.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Na Sonym działa bez problemu, kabelkiem USB czytnik kart CF, potem przeglądanie, kopiowanie, przenoszenie na PC, co tylko chcesz, no i całkiem fajny ekran 9''

Domyślnie

Na transformerze tf 101 niebardzo. :P
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    [...] Pytanie. Czy jeżeli mam w urządzeniu modem 3G, to mogę tam wsadzić po prostu kartę pre-paidową, jakiegoś Playa i korzystać z internetu?[...]

można.
    bierz z modemem gsm. przed wyjazdem kupujesz starter internetowy w dowolnej sieci, ładujesz 50 zł i masz praktycznie nieograniczony internet.
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Ponieważ mam wersję bez 3G, to napiszę kiedy mi brakuje: Na działce. I w samochodzie jadąc jako pasażer. W pociągu też mógłby nie być głupi, ale jeżeli sobie wcześniej przygotować lekturę, czy filmy to jest ok. Na mieście raczej zbędny.

Domyślnie

Dlatego tak się zastanawiam nad 3G. Jak już będę bardzo potrzebował dostępu do sieci w terenie, mam w zanadrzu telefon z możliwością dzielenia łącza. A to będą naprawdę sporadyczne sytuacje.

Taka ciekawostka. Tam, gdzie zazwyczaj jeździmy na wakacje, sensowny sygnał HSDPA jest dosłownie w jednym miejscu gdzieś w rogu domu. Dotychczas kładłem tam telefon, podłączałem ładowarkę, udostępniałem łącze i z laptopa mogłem swobodnie korzystać w całym prawie domku. A tak, to musiałbym siedzieć skitrany w kącie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Pytanie. Czy jeżeli mam w urządzeniu modem 3G, to mogę tam wsadzić po prostu kartę pre-paidową, jakiegoś Playa i korzystać z internetu? W iPhonie mam duży pakiet internetowy w abo i tak średnio widzę sens utrzymywać drugi abonament, nawet jeżeli byłby to sam internet dla iPada tylko po to, żeby tego używać sporadycznie. Jak już, to większy sens widzę w kupieniu pre-paida i doładowaniu go np. przed wyjazdem. Tylko jeżeli takich pre-paidów nie można używać, to kupowanie urządzenia z modemem mija się z celem. Poza tym, mając internet w telefonie, to jeżeli już musiałbym skorzystać netu w iPadzie poza domem/pracą, to zawsze mogę go udostępnić z telefonu (telefon i tak zawsze mam ze sobą). Tak sobie myślę... Pytam Was, jak to u Was praktyce wygląda.
    Rozważ jeszcze opcję darmowego netu z Aero2. Jako, że jest darmowy (no, 20 zł kaucji za kartę), to jest dosyć wolny i ma ograniczony zasięg (mapy na stronie), ale jednak jest. Zapakowałem do tabletu kartę, potestowałem - da się ściągać maile, przeglądać forum, nawet youtube bez przerw uciągnie. Ale tak naprawdę potem okazało się, że tablet i tak ciągle jest w zasięgu jakiegoś wifi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Dodam tylko, że w Andku można kopiować, wycinać, przenosić między aplikacjami co tylko chcesz, owszem ciut trudniejsze niż w przypadku złapania myszorem, ale bez większego problemu się da.

Dodatkowo klawiatury możesz sobie zmieniać na setki opcji, więc zawsze możesz znaleźć coś dla siebie. Wydaje mi się, że nic lepszego nie znajdziesz i szczerze polecam.
    to ja dodam coś od siebie. Używam tablet 7" Ainol Novo7 Advanced z androidem 4 ICS - ma ekran pojemnościowy, dość średnio się na tym pisze (ale o milion % lepiej niż na dowolnym smartfonie), ale można podłączyć myszkę USB i klawiaturę.
    Moja zwykła bezprzewodowa myszka logitecha śmiga aż miło, i wtedy naprawdę wygodnie używa się tabletu, zaznacza, kopiuje/wycina tekst itp itd.

Jednak dla lepszego komfortu polecam kupić coś z większą rozdzielczością i/lub większym ekranem - np. 8"

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów