Wydaje mi sie ze zmienisz podejscie, jak zaczniesz uzywac tabletu. Nawet ja docenilem tablet ( a 90% czasu nosze ze soba x220t ) i zaluje, ze posiadam taki a nie inny ( eee pad transformer 101 - 16:9 ekran, android...). Czesto zdaza mi sie nosic obydwa urzadzenia, bo jednak latwiej wyciagnac transformera w tramwaju zeby przeczytac sobie gazete / newsy / ksiazke niz laptopa. Czasem nawet w domu jest wygodniej - sterowanie VLC odpalonym na PC z poziomu tabletu, czytanie/ogladanie w lozku czy w innym miejscu gdzie laptopa niekoniecznie chce brac ( :P ). Brakuje mi jednoczesnie tego co mialem okazje pomacac w lenovo thinkpad tablet - zupelnie inna ergonomia obslugi i wprowadzania danych. Ekran 16:10...Co do lądowania w szufladzie, to akurat będzie tak, że produkt za dwa kafle wyląduje w szufladzie.
Jezeli masz od kogo pozyczyc tablet, na tydzien, zeby sobie przetestowac, zobaczyc do czego w rzeczywistosci Ci sie przyda, to byloby to chyba najlepsze rozwiazanie. W sklepie oczywiscie mozna zobaczyc wiele, ale pewnych rzeczy, jak ergonomia na dluzsza mete, ciezko ocenic.
Android - dla mnie zuo. Gogle wie o nas prawie wszystko, jak masz tablet z androidem to wszystko. Automatyczny upload zdjec, dziesiatki opcji laczacych z google+, etc. Ale z 2 strony, wyboru wielkeigo nie ma - moze lepiej poczekac na zabawki z win 8?
iPad - o ile nie cierpie wszystkiego spod znaku zgnilego jablka, to uwazam ze jest to sensowne rozwiazanie, szczegolnie dla osoby ktora nie chce sie bawic z systemem, choc moze nie do konca warte swej ceny ( jednak za jabluszko placimy )
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami