Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: Kamera Full HD

Domyślnie Kamera Full HD

Mam kamerę, która kiedyś była bardzo fajna ale ze względu na nowy standard telewizorów muszę teraz kupić coś co będzie nagrywać Full HD. Co możecie polecić małego i nie za drogiego, tak do 2000. Ostatnio kupowałem bardzo drogą kamerę ale sprzęt się starzeje i teraz już wiem, że kupowanie najdroższej możliwej nie ma sensu. Zatem co możecie polecić?

Domyślnie

Polecam ogolnie jakieś małe kamerki od Sony. Ogolnie wielkich roznic tutaj nie ma.
    Zwracaj uwage na takie rzeczy jak:

- ile kbps w FullHD (24 to minimum...oj tak, minimum)
    - jaki jest zoom/ optyczny czy cyfrowy
    - mikrofon ? wbudowany czy trza dokupic. Wbudowany, ale czy dobra jakosc?
    - Kupuj na karty SD (nie na kasetki czy na dyski).

I to tyle, w tym przedziale wielkich roznic nie ma, ale jednak ...osobiscie wole trzymac camkorder sony w lapach nizli jvc, canon czy grom tam wie

Domyślnie

Oglądałem w jednym z marketów kilka modeli i brałem je do ręki, nawet tfu, tfu Canona. Zauważyłem, że aktualnie większość ma sterowanie paluchem po ekranie. Jedynie chyba w Sony w jednym modelu na ramce od ekranu był mały dżojstik do sterowania i chyba wolałbym coś takiego od dotykowego ekranu. W specyfikacji kamer widziałem, że jedne mają rozdzielczość 2M a inne np. 5M. Ma to jakieś znaczenie? Myślałem, że rozdzielczość Full HD jest jedna.

Domyślnie

plik wynikowy 1920x1080 ale matryca rejestrujaca moze miec rozne wymiary, i rozne moga byc sposoby sprowadzania odczytu z tej matrycy do takiego pliku, d800 ma 36mpx a filmy zapisuje w fullhd = ok 2mpx
    500px.com/kubasikorski

Domyślnie

Tylko czy wielkość matrycy ma jakiś wpływ na jakość nagrywanego materiału? Ja obecnie mam kamerę 3CCD z niby trzema matrycami, gdzie na każdej z nich zapisuje się inny kolor (RGB). Czy matryca 5M będzie lepsza w w jakimś sensie niż ta 2M? Robienie zdjęć kamerą mnie nie interesuje.

Domyślnie

Kupując 2 lata temu patrzyłem na jakość obiektywu i CMOS. Niestety większość ma koszmarnie ciemne, co przy małym sensorze dobrze nie wróży.
    Osobiście kupiłem Canona HV30 na kasetki MiniDV, kasety tanie, a o ile się nie mylę to i kompresja mniejsza niż na wersjach z HDD czy kartami SD.
    Z kamery bez problemu przerzucam na kompa, szybko tnę i montuję.
    Wtedy kamera kosztowała chyba ze 3500 zł, teraz chyba tylko używki można dostać. Podobno jeden z najlepszych obiektywów w tej klasie z jasnością od f1.8.

W sumie gdybyś chciał to w pięniądzach o jakich piszesz mógłbym Ci ją odsprzedać
    Używałem jej kilka razy, dwa aku i dodatkowa lampa Canona, stan igła.
    Jakbyco - wyślij PW
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Ja swoją kupowałem z 6 lat temu i była nawet droższa i też jest na kasetki DV. Teraz wiem, że kasetek już nie chcę, bo nie mam ich gdzie składować. Na pewno wolę na kartę pamięci. Te Sony nie wyglądają źle bo można je do kieszeni spokojnie wrzucić.

Domyślnie

yyyy. kasetki złe nie są! Bo mozna je na kompa zrzucic, to po pierwsze, a po drugie, do amatorszczyzny wlasnie takie soniacze polecam Sam by se takiego kupil

Domyślnie

Ja miałem i tak - idziesz do przedszkola i okazuje się, że przedstawienie trwa 10 min dłużej niż godzinkę i już klops bo Ci się kasetka kończy. Często nagrasz pół kasetki i ponieważ nie wiesz czy drugie pół starczy na kolejny film to bierzesz następną. Ilość się mnoży szybko a zawalają szafę strasznie. Ja tam wolę kartę pamięci.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Prawie nad morzem

Domyślnie

ja kupiłem najtańsze HD na karte cuś takiego ---> SONY HDR-CX115 EB Czarna, mała wygodna i w kieszeń na spacer biorę , zoomu nawet trochę ma, sprawdza się, polecam
    jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów