Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 70

Domyślnie

Tak samo jak w wersjach nizszych i w tej udalo mi sie "cos zepsuc"
    Przy szparowaniu obiektu, gdy mam powiekszenie np. 200% i obraz nie miesci sie w polu roboczym,
    naciskam spacje (czyli narzedzie Hand Tool) zeby przesunac obrazek wewnatrz pola roboczego
    i po chwili takiej pracy nie daje sie juz przesunac obrazka. Mozna go zmniejszyc,
    ale nawet jesli caly jest widoczny w polu roboczym nie mozna go po nim przemieszczac.
    Dopiero zamkniecie zaznaczenia powoduje, ze Hand Tool dziala jak trzeba.
    Oczywiscie pracuje w widoku Pelnego Ekranu z Paskiem menu,
    bo w widoku standardowym nie da sie poruszac obrazka po polu roboczym...

Kilka lat temu duzo szparowalem i pamietam ze mocno mnie to wkurzalo, teraz sie w to dawno nie bawilem
    i akurat dzisiaj w PS6 potrzebowalem cos wyciac i tu zonk....

Oszczędny w słowach
    Miasto
    gdzie nogi poniosą

Domyślnie

W photoshopie coraz więcej elementów after effect'a, kombajn 2d&3d w jednym coraz bliżej.
    Nie koniecznie uważam to za zaletę, do zabawy 3d są inne programy..
    A jak dobrze wiemy, jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego jak otwieram zdjęcie mam czarno białą szachownicę?

Domyślnie

zamiast zdjecia??
    w PS w taki sposob (szachownica) pokazywana jest przestrzen gdzie nie ma zadnych elementow, przezroczysta...

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Niestety cos czuję że to problem sprzętowy a nie programowy. Zauważyłem ze jak otwieram zdjęcie to widać trochę zdjęcie np połowę zdjęcia. Gdy je zmniejszę pokrętłem myszy od razu robi się szachownica i już go nie widać.
    PS No i doszedłem... do rozwiązania wyłączyłem w preferencjach graphic procesor i widzę obrazek eureka
    Ostatnio edytowane przez manfred ; 24-03-2012 o 10:13

Domyślnie

jesli juz odkryles ze to gpu jest winne to sprobuj

- zaktualizowac sterowniki karty graficznej do najnowszej wersji

a po aktualizacji wyprobuj rozne ustawienia wspomagania gpu przez PS - pref -> performance -> gpu -> advanced

moze advanced sie krzaczy a standard juz pojdzie

Domyślnie

Czy instalacja wersji beta wyklucza wypróbowanie wersji 30 dniowej finalnej ?
    Użytkuje X t2 TTArtisan 35 1.4 Fujinon 23 F2
    Było FEED 5, Kodak P850, Nikon D90, D300 D7100 D600 SB-900 Grip Md-10 50 F2 Canon 6D
    Szkiełka 18-105, 35 1.8G, T70-300 VC, T90 Macro , N70-210 F4, N35 1,8G FX, N80-200D ED 2,8, N85 1,8G S 24-35 F2 ART N28-105 N50 1.8G T24-70VC

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Grzesiulla, backup systemu, zależnie od wielości poinstalowanych duperel, to góra 30 min., więc przed istalacją wersji próbnych, tak jak teraz z CS6, wystarczy go zrobić na wszelki wypadek.

I po kłopocie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Czy ktoś wie gdzie jest tak zachwalana "funkcja usuwania rozmycia ze zdjęć"? Nie znalazłem, a w filmach (tutorialach) ani słowa na ten temat.
    http://youtu.be/xxjiQoTp864
    Przyłączam się do pytania. Bardzo chciałbym ta funkcje przetestować, a niestety nie mogę znaleźć

Domyślnie

Czy ktoś doradzi jak przerzucić wtyczki NIK do CS6 z poprzedniej CS5? Od nowa instalować czy jak?
    Szymek

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów