Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Zamiennik EN-EL9a

Witam
    Temat napewno mocno oklepany, ale moze ktoś doradzi jakiś dobry zamiennik do 50 zł.
    O oryginalnym za 250 zł narazie moge pomazyc, a o tanich zamiennikach ktoś mi nagadał ze moga kwas wyjać.
    Za wszelkie podpowiedzi i uwagi WIELKI DZIEKI

Domyślnie

wydaje mi się, ze właśnie 50 zł to "tani zamiennik"...wiec odpowiedz sobie na pytanie sam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leśny 08 Zobacz posta
    Witam
    Temat napewno mocno oklepany, ale moze ktoś doradzi jakiś dobry zamiennik do 50 zł.
    A może by tak użyć funkcji "Szukaj" O założonym budżecie radziłbym zapomnieć, w tej cenie faktycznie można sobie narobić rozczarowań. Za to zamienniki do starej EN-EL9 (D40/D40x/D60) marek Hahnel i Hama (dostępne były m.in. w MM) sprawdzałem, nie gryzą. Warto jednak sprawdzić, które modele na pewno będą kompatybilne z Twoim korpusem (D5000?).

Swoją drogą, gdy kupowałem 3 lata temu oryginalną zapasową EN-EL9 kosztowała ona 149 zł. Teraz kosztuje 249 zł. Czy postęp ruszył... aż tak? Czy ceny walut poszły... aż tak? Czy to po prostu zwykła chciwość producenta? Czy tylko ja tak myślę?

Domyślnie

Od kilku lat używam oryg. i zamienników PHOTIX z D40, D500,D300s i jak na razie działają jak oryginalne.Trzeba tylko kupić w dobrym sprawdzonym sklepie.......

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pixel-x Zobacz posta
    Od kilku lat używam oryg. i zamienników PHOTIX z D40, D500,D300s i jak na razie działają jak oryginalne.Trzeba tylko kupić w dobrym sprawdzonym sklepie.......
    A działają Ci poprawnie pod względem zliczania zdjęć wykonanych na jednym akumulatorze? U mnie licznik resetuje się po każdym wyłączeniu aparatu i chciałbym wiedzieć czy w innych działa poprawnie (mam D90).
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Jakoś szczególnie nie zwracałem na to uwagi.Bardziej interesuje mnie prawidłowe wskazanie % naładowania nie ilość zdjęć ale z tego co zauważyłem to nie jest to wiarygodne wskazanie, może z powodu częstego wyjmowania karty lub właśnie wyłączania licznik ilości się resetuje i przekłamuje.Generalnie na zamienniki nie narzekam........
    Ostatnio edytowane przez pixel-x ; 23-03-2012 o 09:31

Domyślnie

Ja poza tym też póki co nie mam powodów do narzekań
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Uprawnienia umieszczania postów