Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Pomiar swiatla

Domyślnie

zrobilem sobie taki myk wg tego postu i nie rozumiem tylko jednej rzeczy. robie pomiar punktowym pokazuje mi 1/250 blokuje ekspozycje przechodze na matrycowy i mam 1/80, czy nie powiniene zablokowac ekspozycji na 1/250
    D700, N70-200/2.8, N50/1.4, N85/1.8, N35/2.0, SB800,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neverhood Zobacz posta
    Dopowiem o jaka m. in. sytuacje mi chodzi. Robie zdjecie dziecka wieczorem w domu robie pomiar punktowy i czy zmieniajac np na matrycowy czy drugi plan bedzie lepiej naswietlony. Czy tak to nie dziala.
    Hmm .... "...photography " - trochę przerażające pytanie... Aż dziw, że są nawet koncepcje rozwiązania tego dylematu. Bez obrazy, ale minimalne minimum wiedzy wypada czasem zdobyć, czytając choćby najciensza książkę o podstawach fotografi

Domyślnie

Zarejestruj siebie i sprzet na stronie nikon.pl to bedziesz mogl sobie sciagnac.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neverhood Zobacz posta
    patrz instrukcja, wiec mam lekture na dobranoc i zadanie do przetestowania
    i wlasnie za to uwielbiam to forum, ze zmusza mnie do dzialania[...]
    Wiedza podana na "talerzu" jest mało wartościowa, lepiej jest nie tylko wiedzieć ale i rozumieć.
    Info na temapt PSAM i pomiarów światła masz w necie, gdyż dotyczy to różnych puszek, nie tylko D700.
    Instrukcja też się przyda, ale informacje w niej zawarte są nieco lakoniczne.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów