Przypadkiem będąc na drupie podrukowałem sobie PIXMĄ Pro-1 na IGGFS - drukara nie bierze jeńców.
Dostępna naprawdę niebawem... Jak ktoś seryjnie zainteresowany, to proszę o PM - dam cynk jak tylko wypłyną.
Szukaj
Przypadkiem będąc na drupie podrukowałem sobie PIXMĄ Pro-1 na IGGFS - drukara nie bierze jeńców.
Dostępna naprawdę niebawem... Jak ktoś seryjnie zainteresowany, to proszę o PM - dam cynk jak tylko wypłyną.
Jest taka ekipa nawiedzonych amerykancow ktorzy testuja drukarki i oni juz porownali wydruki B&W z Pro-1 versuss R3000 http://www.imaging-resource.com/PRIN...3000/index.htm
Pisza ze w kolorze nie widac roznicy a B&W komisyjnie preferuja te z R3000 - zerknijcie na rozdzialik "conclusion" i wczesniej na "Dueling Pianos"
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 24-07-2012 o 19:14
zeby nie bylo niedopowiedzenia... mieli obok siebie R3000 oraz Pro-1 i drukowali te same zdjecia na takich samych papierach korzystając z profili dostarczonych przez producenta papierow pod wymienione drukarki (papier m.in Ilford Galerie Smooth Perl ) -- najwyrazniej starajac sie zachowac jakies obiektywizm w tej ocenie.
Ciekawe na ile mozna by uzyskac poprawe na kozysc Pro-1 stosujac tzw. custom profiles dla obydwu drukarek...
Niecierpliwie czekam na twoje testy Czornyj
Nie wiem co zrobili nie tak, ale po pierwsze - różnice nie powinny być tak wyraźne, pod drugie - jeśli nawet to jest nader mało prawdopodobne, by były na korzyść Epsona R3000.
Testerzy piszą o mniejszym GD, podczas gdy standardowa LUCIA EX znana jest z rekordowo niskiego GD, a w Pro-1 dodatkowo potraktowano go CO. To samo tyczy się kontrastu - mój iPF6350 z LUCIĄ EX ma wyraźnie lepszy dmax czerni na glossach/satynach/perłach/półmatach od Epsona K3 VM/HDR (a naprawdę wiem co mówię - miałem SP7880 i nadal mam swobodny dostęp do wielu Epsonek).
Jak do cholery Pro-1 z dodatkowym CO może być*gorszy od czystej LUCIA EX, nie mówiąc o K3 VM? W dodatku esterzy bredzą o uzyskaniu lepszej czerni dzięki mniejszej kropli - WTF?!?!??.
Nie wiem co spieprzyli, co poszło nie tak, jak kręcono profile, ale z testem jest coś mocno nieteges - nie wiem co, bo sam zbyt krótko bawiłem się R3000 i Pro-1, ale nawet to co widziałem przelotnie przeczy wnioskom tej publikacji.
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 24-07-2012 o 20:58
w Pro-1 zastosowano atramenty Lucia a nie LuciaEX jak w iPF6350... A ta ich ocena wydrukow B&W... pytali kazdego kto sie nawinal ktore im sie bardziej podobaja, i wiekszosc (albo wszyscy)wskazywala na te z R3000... No bo ludziom podobaja sie bardziej kontrastowe obrazki, takie bardziej nasycone (o wiekszej saturacji w przypadku zdjec kolorowych)
a R3000 to nie to samo co 2880? bo tusz ten sam, ilość kolorów ta sama
F50; F80; S3 Pro; D90; 28 2,8; 50 1,4; 50 1,8; 18-55 VRII, 17-55 2,8; 24-120 2,5-5,6D; 35-105 3,5-4,5; AF 80-200 2,8; SB-900; YN-460, Franka Solida III, Bronka S2A, Fuji GA645Zi, Mamiya 7II
Witam
Co możecie powiedzieć o Epsonie 3800. Starszy model ale pro... Jak ona się ma do dzisiejszych reali i ekonomi pracy?
Gdybym znalazł taką z drożnymi dyszami to czy warto było by wydać 2000-2500 zł?
Hej
Mam pytanie odnosnie canona 8750. Przymierzalem sie do epsona l-800 ze wzgledu na koszt eksploatacji glownie ale chcialbym tez A3. dzisiaj dostalem info ze ta8850 jest A3 i mozna do niej kupic dobre zamienniki ktore sprawiaja ze drukarkie te sa pprownywalne w eksploatacji. Czy ktos moze to potwierdzic?![]()
5D MKII, 100mm f2.8, 50mm f1.8, 24-70mm f2.8, 70-200mm F4, SB-800
Skontaktuj się z nami