Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Koncert rock for freedom.

Witam Wszystkich,

Zapraszam do obejrzenia oraz oceny zdjęć z koncertu promującego AMNESTY INTERNATIONAL, który się odbył 23.lutego.2007 w klubie no mercy w Warszawie. Kolejność zdjęć zgodna z występami zespołów:

COWDER
    FREAK OF NATURE
    ROOT
    SYRBSKI JEB

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi

Pozdrawiam:
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

dla mnie wieszkszosc taka sobie- tzn swiatlo i reszta nie bardzo zagraly, technicznie tez raczej slabo (poruszenia i szum). no ale jest i kilka co mi sie podoba:
    5 ciekawa, 8 imho dobra, ale szum na twarzy w tak malym formacie wskazuje, ze z wiekszym obrazkiem moze byc spory problem,12 niezla koncertowa klasyka, 13 podoba sie, 14 jakby skadrowac tylko sylwetkowego gitarzyste, prawa storna imho niepotrzebna i 16- nie wiem czy nie najlepsze, fajnie gra roznica w swietle fajki i lamp. reszta jak juz mowilem - tak sobie. aha: ramki do zdecydowanej wiekszosci za ordynarne
    pozdr
    adam

edit: a jakie to jest iso na tym d80?

Domyślnie

Dziekuje za uwagi. Wiec może sprostuje tylko ..

1) tam światla nie bylo w znaczeniu fotograficznym ... kilka b.słabych kolorofonow z tego zazwyczaj wlaczany byl jeden z rzadka kilak na raz .
    2) poruszenia specjalnie to srodek przekazu na koncercie szczegolnie rokowym
    3) szum w jednym zdjeciu podwyzszylem, a na pozostalych no 1200-1600 raczej szumi inaczej sie nie da

Hmmm a w jakim znaczeniu nie zagralo swiatlo i reszta w wiekoszosci zdjec?

Pozdrawiam:
    AMI

Domyślnie

no w takim jak piszesz na koncertach rzadko swiatlo gra, bo albo go nie ma, albo slabe, albo czerwone, albo...
    trzeba polowac na jakis fajny uklad i starac sie nie polozyc pozostalych elementow obrazu. a ta reszta, ktora nie zagrala? nic konretnego - po prostu nic tych fot nie wyroznia sposrod wielu koncertowek.
    poruszenia: jasne, ze moga byc srodkiem wyrazu, typowym z reszta dla koncertow - ale imho tutaj sa dosc chaotyczne i mnie bardziej przeszkadzaja niz wplywaja na odbior pozytywnie.co innego slad po po pogo giarzysy i zamrozona lampa ktoras faza ruchu, a co innego rozmazana twarz przypominajaca jakiegos gluta

kurcze- myslalem, ze w 80tce te szumy beda jednak mniejsze:/
    pozdr
    adam

Domyślnie

Mam wrazenie ze myslisz o dwojce a piszesz ze niby wiekszosc, nieladnie a tak powaznie czerwone swiatlo pozostawia plame zamiast twarzy...tam czerwone swiatlo panowalo przez 60% koncertu.

Domyślnie

nie sprowokujesz mnie do napisania litanii, co mi nie gra w ok 10 zdieciach;p
    co do czerwonego: dlatego o tym napisalem. jak na koncercie zapalają czerwone to przewaznie chowam aparat... (no...powiedzmy, ze jak sie dlugo pali, to wyciagne z powrotem i cos tam cykne, dla pozniejszej zabawy w rawie ).

Domyślnie

Precz szumofoby
    Wypowiem się bo temat jest mi bliski... Najfajniejsze jest oczywiście modelujące zielone, niebieskie i białe światło, przy czerwonym świetnie wychodzi dopalanie lampą... bardzo często ustawiam aparat na 1000 iso, f 5, czas 5 (kit), ttl bl na SaBinie i -1-2 ev. Kiedy w ogóle nie ma świata albo nie chcę uzywać lampy- wyciągam 30 f1,4 albo 50 1,8. Z tych zdjęć podobają mi się 16. Reszta na przyzwoitym, ale nie rewelacyjnym poziomie.
    LuCaS
    D800|24-70 f2,8|85 f1,4
    50 f1,4|80-200 f2.8

Domyślnie

13
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LuCaS
    Precz szumofoby
    Podpisuję się w pełni.

Reportaż, naprawdę mi się podobał.
    Mimo wszsytkich niedogodnści, które każdy perfekcjonista wytknie, zdjęcia prezentują się dobrze.
    Fajny koncercik musiał być
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie

Niezłe foty, ale jak dla mnie wymiatają 5, 8 i 16 Są rewelacyjne, inne niż większość zdjęć koncertowych jakie oglądałem. Kurcze, ale 16 jest chyba najwypaśniejsza, kolorystyka i ten papierosek, no rewelka
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów