Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Carla [iM]

Domyślnie Carla [iM]

Prezentuje jeden kadr z ostatniej sesji z modelka Karlą. Trochę zaszalałem z obróbką.. Jestem ciekawy opinii na temat tej fotografii.
    Pozdrawiam,
    M.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    BBa/Dublin

Domyślnie

Ramiączko od stanika trochę psuje.

Domyślnie

Spotkałem w tym dziale już bardziej szaleńcze katowanie obróbką fotek przez innych fotografujących więc luzik, nie jest tak źle Ta obróbka, przynajmniej mnie, nie odstrasza bo nie zatraciłeś w focie detali. Faktem jest, że przynajmniej ja mniej bym "splasticzył" twarz modelki bo jeszcze trochę i wszedłbyś w Playboya Poza tym w obróbce zgasił bym nieco odbicie światła na ustach dziewczyny. Co do kadru, przy tym wzroku skierowanym do góry, dałbym więcej powietrza tej focie właśnie od góry. Ale to ja, ale fota jest twoja...
    I ostatnie - tak równo chciałeś ją oświetlić? Nie chciałeś pokombinować z półcieniami?
    EDIT: zapomniałem zakończyć - to zdjęcie mi się podoba
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anion Zobacz posta
    Faktem jest, że przynajmniej ja mniej bym "splasticzył" twarz modelki bo jeszcze trochę i wszedłbyś w Playboya
    Wydało mi się, że nie przesadziłem z buzią modelki, ale cóż...

Poza tym w obróbce zgasił bym nieco odbicie światła na ustach dziewczyny. Co do kadru, przy tym wzroku skierowanym do góry, dałbym więcej powietrza tej focie właśnie od góry.
    EDIT: zapomniałem zakończyć - to zdjęcie mi się podoba
    Tak teraz patrze.. i usta faktycznie można by skorygować, a co do większej przestrzeni nad głową to tez na upartego można by podciągnąć. Ja tak wykadrowałem

I ostatnie - tak równo chciałeś ją oświetlić? Nie chciałeś pokombinować z półcieniami?
    Kombinowałem ze światłem i uznałem, że jest okej. Ogarniam sobie powoli studio i będziem dalej eksperymentować Co by pobawić się tym światłem i żeby zbyt płasko nie było. Dzięki za odp.

M.

Domyślnie

zgadzam się z poprzednikiem...
    "Jestem świadkiem, a zdjęcia, które robię – to moje świadectwo. Wydarzenia, które dokumentuję nie powinny być nigdy zapomniane i nigdy nie powinny się powtórzyć." James Nachtwey

Domyślnie

Mnie się podoba. Chociaż ramiączko strasznie psuje zdjęcie. Obróbka mi się podoba, ewentualnie nałożyłbym warstwę czarną ze sporym kryciem na bluzkę i krycie na oczach bym zmniejszył, żeby oryginalny kolor bardziej przebijał.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Uprawnienia umieszczania postów