Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 65

Wątek: Ale jaja

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Witam odnosnie jaj,kiedys nie patrzylem jakie jajka kupuje czy z chowu klatkowego czy nie,ale zmienilo sie to jak tylko przeczytalem ze kury z chowu klatkowego sa w ciasnych klatkach zmiazdzone prawie,maja obciete... pazury i przyciete..uwaga..dzioby zeby sie nie poranic w tak ciasnych klatkach,szkoda mi tych maltretowanych zwierzat ,a dodatkowo faszerowane antybiotykami i bog jeden wie czym jeszcze,wiec nie dajmy zarabiac tym ludziom trudniacym sie takim procederem,jednak niech ta kura chodzi sobie wolna i je co chce na wolnym powietrzu i takie tylko jaja kupuje,a propo ciekawostka -jest odmiana kastrowanych kogutow znana we Francji i we Wloszech, sa karmione iscie po krolewsku winogronami innymi owocami suszonymi i najlepszymi zbozami ale cena za sztuke moze dochodzic do 700 euro,sa to tak zwane kaplony,wypas maja na sztuke 100mkw, podobno mieso nieocenione w smaku bo kastrowane,(szkoda tez tych bidnych kogutow).
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-03-2012 o 21:25 Powód: pis. (czemu nazwy państw piszesz małą literą?)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pitbul60 Zobacz posta
    Witam odnosnie jaj
    A cóż to za powitanie?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    A cóż to za powitanie?
    Czeskie.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Czeskie.
    No właśnie.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Tak piszecie, żeby nie jeść jajek. A wyobrażacie sobie Wielkanoc bez jajek? Czy moglibyśmy sobie tak tu spokojnie dywagować gdyby nie było jajek?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Tak piszecie, żeby nie jeść jajek. A wyobrażacie sobie Wielkanoc bez jajek? Czy moglibyśmy sobie tak tu spokojnie dywagować gdyby nie było jajek?
    Ja sobie na przykład nie wyobrażam, zresztą niewielkanocy też nie wyobrażam sobie bez jajek, ba nawet jak z domu wychodzę śmieci wyrzucić, to bez jajek się nie ruszam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Ja sobie na przykład nie wyobrażam, zresztą niewielkanocy też nie wyobrażam sobie bez jajek, ba nawet jak z domu wychodzę śmieci wyrzucić, to bez jajek się nie ruszam...
    Noo, tego, życie pisze różne scenariusze [>> klik <<]

Domyślnie

No właśnie świat bez jajek byłby inny, a w zasadzie by go nie było.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

jajka są potrzebne
    szczególnie te od kur z wolnego wybiegu [ od lat nie jadam innych - choć ostatnio ceny mnie zmroziły ]

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Spokój, albo bana dam!!!!!
    daj im banana, daj! za gadanie o polityce choć zieloni są

Domyślnie

A'propos męczenia zwierząt w procesie produkcji jedzenia, polecam obejrzeć: http://video.google.pl/videoplay?doc...rch&plindex=0#
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów