Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Julka z wujkiem

Domyślnie Julka z wujkiem

Jestem ciekaw opinii choć pewnie zostanę zjechany za wszystko. Ale co tam. Pierwsze moje zdjęcie zamieszczone tutaj. Zaznaczam tylko że dopiero się uczę i foto i obróbki. Liczę na konkretne i konstruktywne komentarze. Pozdrawiam.

Domyślnie

Bardzo fajne zdjęcie, choć plama światła w lewym górny rogu i okno za głową wujka nieco odwracają moją uwagę od jego bohaterów. Jeśli chodzi o obróbkę, to jeśli to nie jest zamierzony efekt , to usunąłbym zielone zabarwienie, szczególnie widoczne w ciemniejszych partiach.

Domyślnie

zielone zabarwienie celowe...

Oszczędny w słowach Awatar ShreQ
    Miasto
    Krosno/Kraków

Domyślnie

Zdjęcie dobre... aczkolwiek bardziej nadaje się do pamiątkowego albumu jeśli już celowo zabarwiać takie zdjęcie to może ciepłym kolorem

Domyślnie

Już od jakiegoś czasu ćwiczę obróbkę i ogólnie portret i ciągle próbuję uzyskać właśnie taką kolorystykę. Interesuje mnie opinia dot. kadru, czy ostrość ok oraz ogólny odbiór zdjęcia? Tzn czy idę w dobrą stronę czy niezbyt ? ale i tak myślałem że zaraz pół forum mnie zje za wszystko

Domyślnie

obróbka obróbką, ale skadrowałbym troche inaczej. Dałbym ciut więcej dołu, przyciąłbym górę i lewą stronę. Wtedy wzrok mógłby się bardziej skupić na właściwym celu.
    Do albumu rodzinnego jak najbardziej.
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

Dokładnie tak jak pisze aikidudi, bo w tej chwili mamy w LG rogu wielką białą plamę, a tymczasem w PD rogu ucięta rączka. I jednak myślę, że należałoby umieścić dziewczynkę bardziej w centrum kadru niż wujka.

Domyślnie

Nie wyszło, Julka na drugi raz musi się patrzeć w obiektyw a nie na odwrót, tematycznie strzał w kolano.
    Moja prywatna strona: http://shox.pl

Domyślnie

A z tym akurat trudno mi się zgodzić - dlaczego udane zdjęcie dziecka musi być tylko wtedy, gdy dziecko patrzy w obiektyw?

Domyślnie

następnym razem bardziej przyłożę się do kadru

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów