Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Jakie to gniazdo..?

Witam !

Proszę napiszcie jak nazywa się wyżej zamieszczone gniazdo ?
    Gniazdo pochodzi ze staruszka już skanera Mustek ( Paragon ) 600 II N
    Chciałem " okazyjnie " podłączyć skaner do laptopa , w którym oczywiście nie ma takiego wejścia,dlatego rozglądam się za przejściówką z takiego wejścia na USB .
    Myślałem że to coś w rodzaju LPT ( takie przejściówki są ) ale one mają mniej pinów i w dwóch rzędach, a to jest 26 - pinowe w trzech rzędach. Google jest wielkie tylko nie wiem jak nazywa się coś takiego
    Może ktoś wie i może przy okazji wie też czy spotkam kabel ( przejściówkę ) na USB ?
    D50 + S10-20/3,5 + N18-70/kit + N70-300VR + N35/2,0D + N50/1,4D + SB800 + podstawowe akcesoria

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Scsi

Edit

Powinno być dużymi literami SCSI

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Scsi

Edit

Powinno być dużymi literami SCSI
    dzięki za szybką odpowiedź.
    Teraz poszukamy może znajdziemy

Pozdrawiam.
    D50 + S10-20/3,5 + N18-70/kit + N70-300VR + N35/2,0D + N50/1,4D + SB800 + podstawowe akcesoria

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robik Zobacz posta
    dzięki za szybką odpowiedź.
    Teraz poszukamy może znajdziemy

Pozdrawiam.
    Raczej nie
    SCSI to kontroler na szynę ISO, póżniej IDE. Fajne to było stosowane ze względu na parametry transferu ( i cenę ) głównie w serwerach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Raczej nie
    SCSI to kontroler na szynę ISO, póżniej IDE. Fajne to było stosowane ze względu na parametry transferu ( i cenę ) głównie w serwerach.
    Uściślę:
    ISA, później PCI.

Do tych skanerów był najczęściej dodawany kontroler SCSI w postaci wspomnianej karty do komputera oraz odpowiedni kabel.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazwita Zobacz posta
    ...Do tych skanerów był najczęściej dodawany kontroler SCSI w postaci wspomnianej karty do komputera oraz odpowiedni kabel.
    kabel mam , nie znam się więc zapytam , myślcie że można końcówkę z wtyczką SCSI przerobić ( uciąć ) na wtyczkę USB ( przelutować ... ) gdzieś w serwisie ?
    W starym PC mam taką wtyczkę więc i kontroler musi być bo działał skaner - jak piszę nie znam się więc ...
    Ostatnio edytowane przez Robik ; 12-03-2012 o 23:15

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazwita Zobacz posta
    Uściślę:
    ISA, później PCI.

Do tych skanerów był najczęściej dodawany kontroler SCSI w postaci wspomnianej karty do komputera oraz odpowiedni kabel.
    Dzięki! Oczywiście PCI

Cytat Zamieszczone przez Robik Zobacz posta
    kabel mam , nie znam się więc zapytam , myślcie że można końcówkę z wtyczką SCSI przerobić ( uciąć ) na wtyczkę USB ( przelutować ... ) gdzieś w serwisie ?
    W starym PC mam taką wtyczkę więc i kontroler musi być bo działał skaner - jak piszę nie znam się więc ...
    Nie.

Domyślnie

Czy ten kabel na obu końcach ma taki sam wtyk? Bo typowe gniazdo SCSI w komputerze (np. na karcie PCI) wygląda nieco inaczej. Na ebayu są jakieś adapterki USB -> SCSI, można też wyhaczyć kontroler SCSI na PCMCIA (o ile masz to jeszcze w swoim lapku).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Czy ten kabel na obu końcach ma taki sam wtyk? Bo typowe gniazdo SCSI w komputerze (np. na karcie PCI) wygląda nieco inaczej. Na ebayu są jakieś adapterki USB -> SCSI, można też wyhaczyć kontroler SCSI na PCMCIA (o ile masz to jeszcze w swoim lapku).
    Kabel na jednym końcu jest zakończony "wtyczką SCSI" a na drugim końcu "gniazdem SCSI" .
    Stary PC z gniazdem do podłączenia mam więc i kontroler tam jest , bo nie likwidowałem go.
    Dzięki.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 19-03-2012 o 20:14 Powód: OT

Domyślnie

Może coś takiego się nada?
    http://www.komputronik.pl/category/1019/SCSI.html

A gniazda skazi nie były przypadkiem takie długaśne? O takie?

Ostatnio edytowane przez swider ; 19-03-2012 o 20:15 Powód: OT
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów