Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Radio FM/Wi-Fi

Domyślnie Radio FM/Wi-Fi

Ludzie na tym forum pytali już chyba o wszystko. W związku z tym i ja spróbuję.
    Szukałem jakiegoś normalnego, zwykłego radia FM do kuchni, jedynym moim wymaganiem było strojenie cyfrowe (a nie analogowe). Niestety ciężko mi było coś takiego znaleźć (o dziwo - we wszystkich marketach albo wieże, albo analogowe radia). Dlatego poszperałem na Internecie i znalazłem w końcu odpowiednie produkty, ale przy okazji odkryłem, że niektóre z tych odbiorników poza zwykłym cyfrowym radiem FM posiada również możliwość odtwarzania radiów internetowych i przyznam, że strasznie się na to napaliłem. Oczywiście nie może taka przyjemność kosztować dużo więcej, w związku z tym po przydługim wstępie mam pytanie do forumowiczów: Czy znacie jakiś radioodbiornik które posiada następujące funkcje:
    - odtwarza radia internetowe w połączeniu ze zwykłym routerem WiFi (bez komputera ani innych dodatkowych urządzeń)
    - odtwarza normalne radio FM i posiada cyfrowe strojenie
    - jest w cenie do 300-400 zł
    - fajnie by było jakby miał ładny design
    Znalazłem na Alle kilka ciekawych propozycji, m.in:
    - Medion MD 86062 (http://allegro.pl/imagic-radio-inter...194540076.html)
    - MEDION MD 86185 (http://allegro.pl/imagic-radio-inter...183639375.html)
    Niestety nie wiem ile to jest warte. Nigdzie na sieci nie znalazłem testów ani ocen ani opinii na temat tych sprzętów. Może ktoś z Was korzystał z tych urządzeń lub miał z nimi styczność?
    Ewentualnie jeszcze znalazłem coś bardziej cywilizowanego PHILIPS WAK330 - http://cokupic.pl/produkt/PHILIPS-WAK3300 Wszystko wygląda fajnie, radio FM jest, wygląd też ok, ale nie wiem jak jest z kwestią podłączenia do radiów netowych. Nie znalazłem nigdzie informacji na ten temat, a na stronie producenta pisze, że wymagany jest komputer albo Bezprzewodowe centrum muzyczne. Jak musiałbym włączać kompa żeby posłuchać radia w kuchni to kicha na maksa - innym wystarczy zwykłe połączenie z routerem, żeby samemu móc sobie ściągnąć listę dostępnych stacji. Może ktoś ma coś takiego w domu i mógłby powiedzieć więcej jak to działa?
    Ewentualnie może ktoś polecić coś innego w tym temacie?
    D7(5)0 | F100 | F8/3.5 | S10-20/4.5 | N18-35 | S24-70/2.8 | N50/1.8 | N85/1.8 | N70-300VR | SB800

Domyślnie

Ja to rozwiązałem tak, że kupiłem dobre głośniki komputerowe, do których podłączam smartfona, na którym odtwarzany strumień shoutcast za pomocą Winampa.

P.S. Mamy dział o audio itp.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Ale mi właśnie o to chodzi, żeby nie musieć korzystać ze smartfona, a dodatkowo móc korzystać z normalnego radia FM.

PS Szukałem działu audio w sprzęcie, ale nie znalazłem - jak jest taki dział to proszę o informację gdzie i przeniesienie wątku
    D7(5)0 | F100 | F8/3.5 | S10-20/4.5 | N18-35 | S24-70/2.8 | N50/1.8 | N85/1.8 | N70-300VR | SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ppfalcon Zobacz posta
    Ludzie na tym forum pytali już chyba o wszystko. W związku z tym i ja spróbuję.
    Szukałem jakiegoś normalnego, zwykłego radia FM do kuchni, jedynym moim wymaganiem było strojenie cyfrowe (a nie analogowe). Niestety ciężko mi było coś takiego znaleźć (o dziwo - we wszystkich marketach albo wieże, albo analogowe radia).
    Co prawda nie jest to radio z Wi-fi ale często w Lidlu pojawia się kuchenne radio, właśnie ze strojeniem cyfrowym. Do kompletu można je sobie podwiesić pod szafką, ma pilota i kosztuje jakieś śmieszne pieniądze.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Uprawnienia umieszczania postów