Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie Posiadacz lustrzanki.

Domyślnie

Trochę za mocno pocięte. Mam na myśli głównie prawe ramię modelki. I te kolorowe paski na ręce nie do końca tu pasują. Pomijając te mankamenty, portret całkiem przyjemny.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Rzeczywiście kompozycja tu trochę zaniemogła. To chyba jeden z niewielu przypadków, w których bym sugerował skos. Oczywiście jeżeli masz szerszy kadr, bo z obecnego ciężko coś inaczej wykroić. Ale samo dobranie tła i moment w porządku. Dość przyjemna dla oka piaskowa tonacja całości. Fajny układ włosów. Problemów kilka rzuca się w oczy. Po pierwsze celowość tak dużej miękkości i nieostrości. Nie mówię nie, tylko czasem ciężko powiedzieć na ile to świadome, a na ile błędy w warsztacie. Reka na dole kadru wpada w delikatnie niebieski odcień w cieniach i jest ciemniejsza od reszty ciała. To nie wygląda za dobrze. Podobnie jak rozmycie palców tej dłoni. Kolor białek... niekoniecznie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    Trochę za mocno pocięte. Mam na myśli głównie prawe ramię modelki. I te kolorowe paski na ręce nie do końca tu pasują. Pomijając te mankamenty, portret całkiem przyjemny.
    Dziękuję. Widzę że problem w moich zdjęciach tkwi w tym, że za mocno ucinam chcąc zrobić coś ciekawego.

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Rzeczywiście kompozycja tu trochę zaniemogła. To chyba jeden z niewielu przypadków, w których bym sugerował skos. Oczywiście jeżeli masz szerszy kadr, bo z obecnego ciężko coś inaczej wykroić. Ale samo dobranie tła i moment w porządku. Dość przyjemna dla oka piaskowa tonacja całości. Fajny układ włosów. Problemów kilka rzuca się w oczy. Po pierwsze celowość tak dużej miękkości i nieostrości. Nie mówię nie, tylko czasem ciężko powiedzieć na ile to świadome, a na ile błędy w warsztacie. Reka na dole kadru wpada w delikatnie niebieski odcień w cieniach i jest ciemniejsza od reszty ciała. To nie wygląda za dobrze. Podobnie jak rozmycie palców tej dłoni. Kolor białek... niekoniecznie.

Gdyby obrobić jeszcze raz to samo zdjęcie, to może udało by się chociaż trochę je poprawić? Mam na myśli ilość "błędów". Postaram się nie ciąć aż tak bardzo następnym razem.

Myślę że ten kadr jest lepszy od poprzedniego:

Domyślnie

Zdecydowanie lepszy, chociaż przesunąłbym jeszcze w lewo (tak, żeby z lewej było trochę więcej "oddechu" niż z prawej). Co do nowej obróbki - kontrast i ostrość na +, natomiast lekko zdjąłbym nasycenie skóry (szczególnie ramię i ręka)
    Dziwnie wygląda teraz ta ręka - pojawia się nie wiadomo skąd i znika we włosach.
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Tak #2 jest zdecydowanie lepsza : )
    Ja bym nie przesuwał zdjęcia żeby było jeszcze więcej prawej ; )

Domyślnie

Dla mnie zdecydowanie 1 lepsza pod względem kadru. Na dwójce jakoś ta ręka mi nie pasuje. Kolorki u mnie na monitorze fajniejsze na 2.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Dziękuję za szczerą opinię!

Mam jeszcze jedno do oceny:

Oprócz brudnych legginsów jakieś sugestie?

Domyślnie

Tak skromnie się zapytam czy ostrość Tobie nie uciekła? Bo dla mnie oczka za mało ostre są no chyba ze mam inne wyobrażenie o tym
    Co do samego zdjęcia to podoba mi się : ) Dziewczyna ładnie tutaj zagrała : )

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Irwusek Zobacz posta
    Tak skromnie się zapytam czy ostrość Tobie nie uciekła? Bo dla mnie oczka za mało ostre są no chyba ze mam inne wyobrażenie o tym
    Co do samego zdjęcia to podoba mi się : ) Dziewczyna ładnie tutaj zagrała : )
    Trochę uciekła. Ale myślę że do przyjęcia Bardziej chodziło mi o sam kadr.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów