Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Joseph Kony ::INVISIBLE CHILDREN::

Warto wiedzieć kim jest ten człowiek i ile zła czyni.

Materiał ciekawy i trafia do ludzi!
    Tylko 30min. (Wersja ang.)
    Zapraszam
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

to ja do tematu polecę +Nocnych wędrowców" jagielskiego. Własnie skończyłem lekturę.
    A dla filmowców "ostatni król szkocji" + książka.

Domyślnie

Coś mi się zdaje, że wkrótce może być gorąco w tym wątku, w necie aż huczy, reakcje są, jak łatwo się domyśleć, conajmniej dwojakie.
    Film porusza, ja jestem dość podatny na takie działania, mój profil na FB już ma odpowiedni wpis, ale... szlag mnie trafia, bo po 3 godzinach czytania i oglądania komentarzy na YT i "pisanych" portali, komentarze polskie, europejskie, amerykańskie, kończąc na wypowiedziach m.in. Ugandczyków i "filmowego" Jacoba - nie wiem już, w co wierzyć, czy ważne jest, żeby pomóc, czy ważniejsze nie pomagać, żeby nie zaszkodzić bardziej w przyszłości... Że Amerykanie znów chcą zbawić świat likwidując 1 człowieka, że nierozliczona kasa fundacji, że ropa, że coś tam - najlepiej mieć wszystko gdzieś? Mam takie zwarcie w głowie, że w tej chwili zastanawiam się jeszcze, dlaczego TU o tym piszę... Ale skoro napisałem, to ENTER, niech leci... Najwyżej mnie rozjedziecie albo wyprostujecie myślenie...

Domyślnie

qcheese, nie tylko w Twojej głowie jest zwarcie w tym temacie... Trudny temat i potrzeba trochę czasu, by co nieco wyprostować.

Domyślnie

mam ten sam problem, nie wiadomo w zasadzie co o tym myśleć. dlatego po kilku komentarzach odnośnie ropy nie czytałem dalej. dla samej jakości filmu i motywu w jaki został sklejony warto

Domyślnie

Pierwsza myśl była jak najbardziej pozytywna, ale potem w sieci odnalazło się trochę propagandy z drugiej strony szali tej wagi. Ciężko powiedzieć co myśleć o tym.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Uprawnienia umieszczania postów