Close

Strona 79 z 102 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 1011

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coin Zobacz posta
    tak mi serwis nikona skalibrowal 28mm f/1.8 z D800: http://hostuje.net/file.php?id=3c09b...5241f5ccaab3a0
    Mi serwis w Brukseli skalibrował identycznie. Wysłałem im zdjęcia wykonane po ich kalibracji i kazali mi przyjechać jeszcze raz celem wysłania obiektywu do Francji gdzie sprawdzone zostanie ustawienie wszystkich szkieł w obiektywie.. Mam czekać jeszcze 1,5 tygodnia, zobaczymy co będzie po powrocie.
    Swoja droga, jakość nikona to jakieś żarty.. I proszę nie pisać ze po prostu się czepiam albo nie umiem robić zdjęć albo "kup sobie canona" Wydałem dużo pieniędzy na sprzęt nikona i odciął bym dopływ tlenu na 2 godziny temu który zezwolił na sprzedawanie wadliwego sprzętu za duże pieniądze.

Domyślnie

Z tym zdjęciem jest coś nie tak ? Powinno być ostrzej ?
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romek257 Zobacz posta
    Mi serwis w Brukseli skalibrował identycznie. Wysłałem im zdjęcia wykonane po ich kalibracji i kazali mi przyjechać jeszcze raz celem wysłania obiektywu do Francji gdzie sprawdzone zostanie ustawienie wszystkich szkieł w obiektywie.. Mam czekać jeszcze 1,5 tygodnia, zobaczymy co będzie po powrocie.
    Swoja droga, jakość nikona to jakieś żarty.. I proszę nie pisać ze po prostu się czepiam albo nie umiem robić zdjęć albo "kup sobie canona" Wydałem dużo pieniędzy na sprzęt nikona i odciął bym dopływ tlenu na 2 godziny temu który zezwolił na sprzedawanie wadliwego sprzętu za duże pieniądze.
    Gdzie celowales po tej focie to raczej stawial bym na GO... Pare postow wyzej masz kolege zachwalajacego to szkło, ja nigdy nie mialem problemow ze szklami nikona... I kogo tu słuchać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witus Zobacz posta
    Z tym zdjęciem jest coś nie tak ? Powinno być ostrzej ?
    No nie tak, straszne było nie BF czy FF tylko mydło moja sztuka na F1.8 jest dużo lepsza, no chyba że to takie wrażenie.

Domyślnie

Nano-srano test. Kilka pstryków z mitycznej pełnej dziury, poza pierwszym (dla porównania) głównie w oświetleniu tylnym. Warunki takie sobie, za wcześnie było ale to żadna sesja.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cud miód malina To będzie moje kolejne szkło pewnie.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Hmm, a ja tu z kolei nie widzę nic ponad to, co można uzyskać z 28/2.8. Głębia jest na tyle duża, że ciut większa nie zaszkodzi. Praca pod słońce pewnie lepsza będzie przy ciemniejszym szkle. Bokeh do mnie też nie gada jakoś. Więc przynajmniej powyższe zdjęcia, mnie by nie przekonały zupełnie. Obrazkiem. Bo możliwość wykorzystania f/1.8 w innych sytuacjach jak najbardziej ma sens.

Domyślnie

Obawiam się, że praca pod słońce 28/2.8 będzie znacznie słabsza. Nie jestem jednak w stanie tego udowodnić - sprzedałem dość dawno temu wszystkie stare szkła szerokokątne. Jednak ich cechą wspólną był silny spadek kontrastu (również w skali mikro, który skutkuje odczuwalnym brakiem ostrości) pod słońce, oczywiście im większa dziura tym bardziej było to dokuczliwe.

To że może to być uznane przez kogoś za jedyną przewagę starych szkieł nad nowymi - tu trudno polemizować, bo coś w tym jest.

Szkło jednakowoż wydaje mi się dużo lepsze w warunkach plenerowych od canonowskiego odpowiednika.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Nie mam wprawdzie 28/2.8 ale mam 24/2.8 i 35/2 i 28/1.8 jest od nich znacznie lepsza pod słońce - nie blikuje i trzyma kontrast jak ta lala!
    x100s

Domyślnie

No może rzeczywiście... Brak w tych starych konstrukcjach stałek, nowych powłok. Widać, że się sprawdzają.

Strona 79 z 102 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów