Close

Strona 67 z 102 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1011

Domyślnie

Tak, testowałem na wszystkie sposoby. Ustawiając mikrokalibrację na -16 brzegi są ostre jak należy, ale środek ma potężny FF. Zdjęcia były robione z d800. Testowałem inny 28 1.8G znajomego i tam nie ma takich jaj.
    Nikonowi na Łopuszańskiej wysłałem fotki, ale chyba ich nawet nie obejrzeli, skoro twierdzą, że wszystko jest ok, a oni zrobili co mogli
    Teraz obiektyw jest w Dusseldorfie, jeśli tam nic nie dadzą rady zrobić, to nie chce mi się kłócić z serwisem, oddam na rękojmię do sklepu.
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

no i wrócił po miesiącu oczekiwania z serwisu w DE . (na gwarancji)
    Notatka po Niemiecku ze szkło zostało ustawione wg wytycznych producenta i przetestowane.
    Pierwsze strzały wskazują ze szkło dostało nowe życie - warunki domowe wskazują, ze szkło ostrzy tam gdzie powinno, nie pudłuje i działa jak miało od razu.
    Obawiałem się, czy serwis da rade a szczerze mówiąc wątpiłem- przez weekend obadam szczegółowo na dworze. Dam znać
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Niemiecka precyzja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    no i wrócił po miesiącu oczekiwania z serwisu w DE
    Rozumiem że serwis w Dusseldorfie ?
    Tchnąłeś we mnie trochę nadziei
    Powiedz mi, też miałeś przez długi czas status naprawy - Andere/Inne ? Bo u mnie już 8 dzień roboczy i nic nie zmieniają.
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

po dogłębnym plenerowym testowaniu przyszedł czas na obelgi
    Okazało się , ze szkło jakie było takie jest nadal ech
    Wysłałem więc zapytanie do serwisu w Diseldorfie co z nim robili konkretnie
    odpowiedź była że został przetestowany i nie wykazał żadnych usterek
    Wysłałem wiec zdjęcia z tego szkła na których widać jak ładnie potrafi nie celować
    Pan serwisant prosi aby ponownie wysłać szkło ale z aparatem.
    Niestety D3s+28 pojadą w świat
    Oczywiście nie omieszkam tego uczynić. jutro jedzie zestaw .

Nadzieja troszkę ucierpiała ale wiara czyni cuda wiec może warto nadal wierzyć... pożyjemy zobaczymy-dam znać
    FiX-owe Nikony

Domyślnie

gratuluje cierpliwości
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcdeq Zobacz posta
    Tak, testowałem na wszystkie sposoby. Ustawiając mikrokalibrację na -16 brzegi są ostre jak należy, ale środek ma potężny FF. Zdjęcia były robione z d800. Testowałem inny 28 1.8G znajomego i tam nie ma takich jaj.
    Nikonowi na Łopuszańskiej wysłałem fotki, ale chyba ich nawet nie obejrzeli, skoro twierdzą, że wszystko jest ok, a oni zrobili co mogli
    Teraz obiektyw jest w Dusseldorfie, jeśli tam nic nie dadzą rady zrobić, to nie chce mi się kłócić z serwisem, oddam na rękojmię do sklepu.
    To co pokazałeś na zdjęciu, raczej nie da nic serwisowi. Obym się mylił, ale podejrzewam, że problemem jest współpraca z konkretnym korpusem. I poprawka powinna być w korpusie, a nie w szkle.
    A to, że aparat współpracuje dobrze z innym egzemplarzem, jak w przypadku avatarr, to raczej przypadek. Szczerze mówiąc nie mam jednak pojęcia czym taki błąd może być spowodowany. Obstawiałbym ogromną tolerancję skrajnych czujników, które uznają, że jest ostro nawet wówczas, kiedy tak naprawdę jest prawie ostro. I nie umieją rozróżnić sytuacji, w której ostrość jest jeszcze większa. Mówiąc potocznie czujnik ma mniejszą dokładność, niż rozdzielczość obiektywu. I teraz pytania: czy to w ogóle możliwe? Oraz czy da się to jakoś skorygować.
    No chyba, że obiektyw na coś nie reaguje. Powiedzmy na jakieś rozkazy malutkich zmian, minimalnych korekt. Wówczas byłaby to być może wina obiektywu, ale trudna do znalezienia bez konkretnego korpusu. Ale kto jak nie serwisant miałby móc to zweryfikować? Tylko wówczas trudno uzasadnić poprawną pracę w trybie LifeView, w którym, to nadal korpus steruje obiektywem - czyli potrafi precyzyjnie nim pokierować.

A dlaczego w innych obiektywach lub innych egzemplarzach tego modelu jest dobrze? To dla mnie zagadka i jestem bardzo ciekaw, co serwis jeden, czy drugi wykona lub odpowie.

PS. Zakładam wykonanie testów w trybie AF-C, w którym dajemy korpusowi chwilę, na ewentualne doosstrzenie.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 22-02-2013 o 11:28

Domyślnie

Widzisz, ja tym bardziej nie wiem jak to tlumaczyc. Dlatego tez wyslalem im obiektyw i korpus i poprosilem o sprawdzenie tego konkretnego zestawu, upierdliwie prosilem mam nadzieje ze Niemcy pofatyguja sie troche bardziej, bo w Polsce nie chcieli nawet podpiac mojego obiektywu do mojego body, tylko kalibrowali to osobno. Nie gdybam, w przyszlym tygodniu bede mial sprzet w domu.
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

Kontakt z serwisem N w DE jest świetny. Na bieżąco odpisują na maile. wcześniej wysłałem im próbki zdjeć i na tej podstawie przez maila prosili aby wysłać body ze szkłem 28G- pomimo że wcześniej sami stwierdzili brak błędów w samym szkle które dostali.
    FiX-owe Nikony

Domyślnie

Czemu nie testujecie szkła przed zakupem przecież ono w każdym FJ jest dostępne.

Strona 67 z 102 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów