Close

Strona 37 z 102 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1011

Domyślnie

Jakby kogoś interesowało to dziś widziałem na własne oczy ten obiektyw w Fotojoker w sklepie za 2666zł....To chyba najlepsza cena na polskim rynku....-

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.ok Zobacz posta
    Jakby kogoś interesowało to dziś widziałem na własne oczy ten obiektyw w Fotojoker w sklepie za 2666zł....To chyba najlepsza cena na polskim rynku....-
    Ja jakis czas temu dokładnie za tyle zakupiłem w FJ BB

Co do zdjęć dawałem link ale podam raz jeszcze dla tych co nie widzieli: http://www.blog.radziszewski.eu/2012...mm-f1-8g-test/

Niebawem dorzucę nowe zdjęcia w tym wpisie na blogu ze ale już ze ślubów.

Domyślnie

Nie wiem czy jest to odpowiednie miejsce na to pytanie (jeśli nie to proszę ADMINistrację o usunięcie).
    Czy 28mm jest na tyle dobre i uniwersalne, że można nim zastąpić 35/2D w reportażu (w FXie)? Następne szkło to dopiero 50mm.

Domyślnie

mam zarówno 28 jak i 35, gdy sytuacja pozwala - jadę na 35, gdy jest ryzyko, że coś mi z kadru może uciec, zakładam 28.... a dla ścisłości dodam, że to 28-75/2.8 (w każdym razie zawsze oba przy mnie)

ostatnimi czasy 28 jest moim ultrawide, nie licząc na dnie torby zenka16 na tzw. "trudne sytuacje"
    Ostatnio edytowane przez Toma ; 11-06-2012 o 10:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek Radziszewski Zobacz posta
    Co do zdjęć dawałem link ale podam raz jeszcze dla tych co nie widzieli: http://www.blog.radziszewski.eu/2012...mm-f1-8g-test/.
    dzięki za materiał
    najbardziej byłem ciekaw różnicy w głebi f1,8 vs 2,8, jak dla mnie na +, podoba mi sie to szkło na pełnej dziurze
    w stosunku do 24 2,8D stracę 4mm (szkoda, bo sie przydają), ale zyskam na jasności i GO
    razem z nowym 85 1,8G maja ten sam rozmiar filtra( 67mm) więc wiem na co zbierać
    dziękować
    Ostatnio edytowane przez tmk_t ; 11-06-2012 o 14:07
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Napiszcie kilka słów po zrealizowaniu pełnych repo tym szkłem. Jutro chyba je kupię, ale chciałbym mieć pewność...

Domyślnie

Też chętnie zobaczę więcej zdjęć nim wykonanych jak i przeczytam kilka słów porównania do 35/2. Lubię ogniskową 35mm za jej uniwersalny charakter. Lubię 24mm za szeroką, ale wciąż dość normalną perspektywę. 28 musiałaby połączyć je oba i obawiam się, że nie zdoła, zwłaszcza mojej ulubionej 35mm.
    x100s

Domyślnie

N28 nie da rady zastąpić uniwersalności N35. To jest jednak aż 7mm róznicy, i wbrew pozorom to bardzo dużo. 35tką zrobisz wygodnie i bliższy kadr i szerszy, mało chodząc tam i z powrotem, N28 trzeba wejść ludziom na głowę żeby coś bliższego uskrobać, co w większości przypadków jest średnio wygodne/możliwe do wykonania, jak już to na plenerze. N28 jest do innych kadrów. Po 2 zleceniach z tym szkłem oceniam je bdb. Ostrość super od 1.8, szybkość wystarczająca na tańce, kolory i kontrast ok. Nie znalazłem wady jak narazie w nim (poza luzem na pierścieniu ostrości, którego i tak nigdy nie ruszam).

Osobiście polecam, do czasu wyjścia N24 1.8FX to szkło napewno będzie u mnie w torbie na każdym zleceniu.
    ;]

Domyślnie

Dzięki Aeon88
    x100s

Domyślnie

Zamówione, jutro mam nadzieję dostać. Chrzest bojowy w sobotę. Nie zamierzam pozbywać się na razie 35/2. Coś mi się wydaje, że zostaną oba i oba będą pracować.

Strona 37 z 102 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów